r
Nosalty Logó

Kétszersült karfiol krokett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Kétszersült karfiol krokett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5449.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2910 micro
Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt, egy sütőlemezet kibélelünk alufóliával. A karfiolt megpucoljuk, 2-3 cm darabokra vágjuk és egy nagy tál hidegvízbe rakjuk néhány percre. Tésztaszűrővel kipecázzuk, jól lecsepegtetjük.
  2. Az olajat elkeverjük az 1 tk sóval, 0,5 tk borssal meg a majorannával és egy nagy tálban összeforgatjuk a karfiollal. A sütőlemezen elterítjük, hogy egy rétegben legyen, forró sütőbe tolva pirosra sütjük (25-30 perc). Félidőben keverjük meg, hogy egyenletesen süljön. Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Késes aprítóban ledaráljuk először a zabpelyhet, átöntjük egy tálba. Ledaráljuk a kihűlt karfiolt is, hozzáadjuk a zabpehelyhez a felkarikázott újhagymával, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, rudakat formázunk belőle és meghempergetjük a búzakorpában.
  4. Kiolajozott sütőlemezre rakjuk, forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7682
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Ajánló

Csak úgy magában is finom, nem száraz, de tálalhatjuk tejföllel vagy joghurttal, amit fokhagymával ízesítettünk. A formázásnál meg sütésnél úgy kell vele bánni, mint a hímes tojással, mert nagyon lágy, de pont ezért finom és nem száraz.

Receptkategóriák

Láttam egy karfiol krokett képet a pinterest.com-on, de a receptet csak úgy lehetett volna megnézni, ha regisztrálok arra az oldalra. Hát azt túl komplikáltnak találtam, így kitaláltam én egy ilyen receptet. :))  Ha már ennyire fejest ugrottam, akkor azt gondoltam, legyen egészséges is, amennyire csak lehet. Januárban úgyis mindenki egészségesebben szeretne élni, a statisztika szerint kb. két hétig sikeresek is vagyunk. :) (Csak arra nem emlékszem, melyik országban készült a felmérés.) :-)) A búzakorpa úgy került a receptbe, hogy Damilli zabkeksz reggelire receptjét kipróbáltam, ahhoz kellett megvegyem. Pont jól jött, hogy volt itthon, mert olyan zsemlemorzsás a kinézete. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...