Milyen a jó szendvics?

Nap mint nap szendvicsezünk - de plusz 5-10 perc ráfordítással igazi ínyenc élménnyé változtathatjuk a hűtő tartalmának kenyérre pakolását. Itt vannak a mi kedvenceink!

A szendvics lustaságból született: a legenda szerint egy egy 18. századi angol gróf készíttette a modern kor első szendvicsét - olyan ételt kívánt, amit a kártyaasztalnál is el tudott fogyasztani. Valójában már az ókorban is tekertek különböző zöldségeket, szárított halakat és húsokat különböző laposkenyerekbe. A szendvics azóta is igazi kedvenc, legyen szó egy klasszikus házi kolbászos-paprikás verzióról, a retróról, amit Piros Arannyal pöttyöznek, egy óriási amerikai változatról, vagy egy gourmet füstölt lazacosról. Hoztunk nektek 23 különböző példát, hogy kedvetekre válogassatok - akinek erre nem jön meg a szendvicsezhetnékje, az soha nem volt a műfaj rajongója!

  1. 1.

    Eggs Benedict avagy Benedek tojás

  2. 2.

    Croque monsieur

  3. 3.

    Padlizsános panini

  4. 4.

    Pulled pork szendvics

  5. 5.

    Piadina

  6. 6.

    Füstölt lazacos szendvics citrommal

  7. 7.

    Garnélás-szezámmagos pirítósok

  8. 8.

    Szardellás szendvics

  9. 9.

    Ínyenc marhahúsos szendvics

  10. 10.

    Melegszendvics kecskesajttal

  11. 11.

    Csirkés szendvics

  12. 12.

    Kockasajtos-kolbászos csukott szendvics

  13. 13.

    Lazac szendvics tormás túrókrémmel

  14. 14.

    Gorgonzolás-gombás bagett

  15. 15.

    Eggs florentine

  16. 16.

    Sonkás-zöldséges melegszendvics

  17. 17.

    Ripsz-ropsz szendvicskrémes kifli átsütve

  18. 18.

    Kolbászos hagymás szendvics

  19. 19.

    Szendvics körtével és dióval

  20. 20.

    Reuben

  21. 21.

    Melegszendvicsben sült tükörtojás

  22. 22.

    Ázsiai húsgolyós szendvics

  23. 23.

    Patty melt Dacotától

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!