r
Nosalty Logó

Eggs florentine

Norci79
Eggs florentine
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kalácshoz

Holland szószhoz

1409
Kalória
27.5g
Fehérje
41g
Szénhidrát
128.1g
Zsír
234.6g
Víz
812.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kalácshoz

Holland szószhoz

Összesen 1409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kalácshoz

Holland szószhoz

Összesen 2820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kalácshoz

Holland szószhoz

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    639 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    6876 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14121 micro
Összesen 1409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    469.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    1279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2533 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    13751 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28241 micro
Összesen 2820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2864 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

Kalácshoz

  1. A spenótot kevés olajjal rövid ideig pároljuk.
  2. Elkészítjük a holland szószt és a buggyantott tojást az itt leírt módon.
  3. A kalácsokat enyhén megpirítjuk, majd kettőt egymással szemben lefektetünk, és a spenót felét rátesszük. 1-1 kalácsra helyezünk 1-1 buggyantott tojást, és leöntjük holland szósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

A Benedict kollekció egy újabb darabja a Patisserie Valerie kávézó étlapjáról. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek