r
Nosalty Logó

Pulled pork szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Pulled pork szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 854 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 10243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 854 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    540.5 g

Zsír

  • Összesen
    530.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31602.1 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    882 mg
  • Kálcium
    2045 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    5979 mg
  • Nátrium
    21665 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.7 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3759.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2325 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    1781 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1245 micro
  • Kolin:
    1883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    7504 micro
  • β-karotin
    20770 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    72375 micro
  • Lut-zea
    5871 micro
Összesen 10243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1137 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A bbq szószhoz

  1. Az összes hozzávalót egy kis lábasba tesszük, elkeverjük, és kis lángon, letakarva kb. 40 percig rotyogtatjuk. Ha sűrű, elzárjuk alatt a gázt.
  2. Ha a hússzálak kihűltek, összekeverjük a szósszal. Lényeg, hogy jó totyakos legyen!

A salátához

  1. A répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.
  2. A brokkolit, ha nem sikerült csokorban árult bébi verziót kapni, szintén jól megmossuk, rózsákra szedjük, és vékonyra vagdossuk.
  3. A szószhoz a joghurtot, fűszereket és mézet összeöntjük, majd leöntjük vele a salit, és hűtőbe tesszük fogyasztásig.

A tálaláshoz

  1. A hamburgerzsömléket félbe vágjuk, kicsit meggrillezzük őket. Pakolunk bőven a barbeque szószos lapockából, majd a salátából, és a tetejével lezárjuk.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 154
  • Össznézettség: 89657
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pulled porkból készült szendvics, ami - szerintem - kenterbe ver minden hamburgert. A szokásos káposztasaláta helyett én most egy brokkolis répasalival tálaltam, de ez nem szentírás, bármit tehettek bele. 15 szendvics biztosan kijön belőle, de akár több is. Ha a hús és a saláta készen van, két perc alatt elkészül, bátran ajánlom bármilyen nyári kerti bulira. Akkor érdemes elkészíteni, ha előtte pulled pork-ot sütöttünk, és van egy kis maradékunk. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

Hozzászólások

Zsófici

Hú de jól hangzik :) Ilyet, na jó hasonlót fogok csomagolni az utazáshoz :) Kösziiii!

Törölt felhasználó

Kedves Nóri, nagyon tetszik a recept, feltétlenül ki fogom próbálni! Azt szeretném megkérdezni, miért legyen csontos a lapocka. Itthon nemigen láttam még, persze biztosan be lehet szerezni. Köszönöm: Éva

Dacota

Kedves Éva, Nem kötelez?, csak így jobb az íze. Mivel jó sokáig sül, az összes kis mellékíz számít, a csonté is. :) Rendes hentesnél biztosan lehet találni! Jó sütgetést! Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen.

Nensy

Drága Nóra! Ismeretlenül is nagy rajongód vagyok :-). Mindenképpen meg szeretném osztani tapasztalataimat, már csak azért is, mert úgy t?nik eddig én voltam a legbátrabb, és vágtam bele ebbe a nem minden napi étel elkészítésébe. Abszolút ragaszkodtam mindenhez, amit, és ahogyan leírtál. Mindent beszereztem amire szükség volt. Egy helyen csaltam csak, - a hagymát nem voltam hajlandó reszelni, nekem iszonyatosan csípi a szemem ott aprítóval dolgoztam. Els? megpróbáltatás ott ért, amikor szembesültem azzal, hogy oké megpiritjuk az oldalakat, de hogy forgassam? Kisebb atlétikai testtartásokkal megoldottam. Hú! Na indulás a süt?. Csodás illatok, már akkor olyan volt az illata, mintha készen lenne. 5 óra kellett, a végeredményhez. Nem volt baj, nagyon élveztem. Viszont itt ért egy ici-pici csalódás. Az elején tapasztalt illatok eltüntek. ?szintén kicsit az íze sem adta vissza az elején pozitív várakozásra okot adó kezdetet. Eltüntek az "illatízek". De persze nem hagytam magam, és elszántan folytattam. A nagy teszt természetesen a másnapi ballagási kerti parti volt. Hát nagyobb ovációra számítottam. Azt hittem üt?sebb lesz. Félre értés ne essék. Nagyon finom, izgalmas ízvilág, de nem annyira ahogy elvártam t?le. Mindenkinek izlett, kett?t, másfelet mindenki megevett, (azért csak ennyit, mert egyébként meglep?en laktató) de mi arra jutottunk, hogy a hamburgert nem múlja felül. Persze ez volt nálunk. Kiváncsian várom és figyelni fogom a többiek tapasztalatát. Ha még lesz más is ilyen bátor kalandor és belevág :-D.

Törölt felhasználó

Nem nyer?... ráadásul minden elismerésem aki 15 zsemlébe beletuszkol 2 kiló húst...gyakorlatilag ehetetlen lesz, szanaszét esik stb... Az íze sem jött be. Ízlések és pofonok...

Levendula

Pulled pork rajongóként két dolgot írnék: 1 - annak, aki el sem készítette - különben nem írna le olyan eszetlenséget, hogy "két kiló húst beletuszkolni 15 zsemlébe" ... szeretem, mikor valaki életében nem f?zött, de megmondja a tutit, szóval az ilyennek üzenném, hogy: a hús összesül. A kisdarab, rántani való karaj is, meg a két-két és fél kiló csontos / csont nélküli lapocka is, pláne több órás sütés során. És nem kell tuszkolni a 15 - vagy több, netán kevesebb, a ki f?zött már valaha, az tudja, hogy ez húsfügg?! - zsemlébe, szépen, kényelmesen belerakható. 2. Maga a pulled pork arról nevezetes, hogy nagyon sokáig kell sütni, általában viszonylag alacsony h?fokon. Kell hozzá jó edény - mondjuk egy nagyobb jénai, vagy hasonló - és jó süt? (beállítható h?fokkal akár). És a végeredmény: fantasztikus, szaftos, omlós, f?szeres hús, amit két villával szálaira lehet húzkodni. A menet közben szálló illatok / a végeredmény íze intenzitása attól is függ, hogy mennyire merész a szakács.... nyilván ha már többedszerre készül, akkor lehet valaki bátrabb és er?teljesebben is f?szerezhet. Ezért aztán els?re (els? elkészítéskor) ritkán szoktam egy elkészült ételr?l megfellebbezhetetlen ítéletet mondani .... A szakács "felel?ssége", hogy aztán ezzel a hússal mit kezd. Én a lében pácolós-típus vagyok, ezért a f?szerkeverékb?l, amit az elején kell összeállítani, cukros-sós vízben feloldok egy kisebb mennyiséget és abban pácolom a húst egy éjszakán át. A sütés során, ha kell, ebb?l a léb?l IS locsolgatom - de ez a sörös változat is finom. Az elfogyasztásának nagyon kellemes módja ez a szendvics, biztosan ki fogom próbálni, de a hagyományos módszer az a fehér hagyma és az amerikai káposztasaláta, meg a zsemle - és ett?l ez a kiváló szendvics nem sokban különbözik. Kedves Dacota, a szendvics finom, az ötlet a brokkolival kiváló (ma brokkolis ételt kerestem, úgy kerültem erre az oldalra), egy rajongót máris szereztél! 5* Pulled pork amerikai módon: https://www.kevinandamanda.com/perfect-pulled-pork-slow-roasted-seasoned-savory/ Pulled pork magyarul: https://nagybetuselet.cafeblog.hu/2016/11/25/pulled-pork-de-mi-mar-csak-szaftos-malacnak-hivjuk/

Hozzávalók

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek