r
Nosalty Logó

Piadina

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Piadina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 4122 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 201 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15080.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    11311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    3975 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4309 micro
Összesen 4122 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A lepényekhez

A töltéshez

Elkészítés

A lepényekhez

  1. A liszeteket egy tálba szitáljuk.
  2. A száraz élesztőt, a sót hozzászórjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, az olívaolajjal, és a tejjel.
  3. Pár percig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztává áll össze.
  4. 15 percig letakarva pihentetjük.
  5. A tésztából golflabdányi golyókat szakítunk. Először a kezünkkel huzigatjuk kicsit minden irányba, majd lisztezett munkafelületen, sodrófa segítségével nyújtjuk vékony, kb. palacsinta méretű lepénykékké.
  6. Újabb 10 percg pihentetjük, addig vékony karikára szeleteljük a kolbászt/ sonkát, a sajtot, a paradicsomot, és jégsalátát is felaprítjuk.
  7. A lepénykéket egy száraz teflonserpenyőben sütni kezdjük, pár percenként megforgatva. Mikor hólyagosodni kezd, és már nagyjából kemény, de még lehet hajlítani, pakolunk bele a szalámiból/ sonkából, sajtból, és a zöldségekből, majd félbehajtjuk.
  8. Ha az alsó része megsült (kemény, és barna foltok vannak rajta), megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.
  9. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 60522
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az a nyomorult VB... Pár hetünk van még, mielőtt mindenki hazautazik, és mit csinálunk, együtt vagyunk? Ó, nem. Estefelé kiürül a város, síri csend honol az utcákon. A kocsmák tömve, mindenki a képernyőre tapad. Ilyenkor nem lehet hosszú estékbe nyúló közös vacsorákat szervezni. Ha túl korán kezdem? A konyha tele, mindenki meccset néz. Ha később állok neki az előkészítésnek? Nem készül el, míg az újabb meccs kezdődik. Na, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon, kellett valami jó áthidaló megoldás. A piadina - Olaszország, pontosan EmiliaRomana tartomány lepénykenyere - tökéletes vacsora a rohanós hétköznapokra, és a VB idejére. Pillanatok alatt elkészül, nagyon finom, és szinte bármivel lehet tölteni. (Ha hagyománytisztelőek akarunk maradni, akkor pármai sonka, rukkola, mozzarella és paradicsom. Ja, és ha nincs manitobaliszünk, na bumm...sima fehérliszttel is elkészül...)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mmm, szeretem!:)) Mentettem! :)) Kitartás Nóra, ismer?s a helyzet, de: Nincs minden évben VB! :-D A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Jajj de imádom én ezt!!!! A nyaralás jut eszembe, amikor délben,, jövet-menet a tengerpart felé-fel?l lecsúszik egy jó kis piedina olvadó sajttal....jujjjjjjjj és hol van még a július...:( Köszi a recptet, el is mentettem jól. Juci

Törölt felhasználó

Tudtam!Tudtam!Még nem is láttam a szakács nevét,éreztem hogy ez csak te lehetsz Nóra!Nagy rajongója vagyok ezeknek a kenyérkéknek,mindenfélét szeretek kipróbálni.Köszi.Üdvözlettel:Bogi

Törölt felhasználó

hopp-hopp párhuzamosan 3 hsz:)))))

Törölt felhasználó

Igen.Pedig 1-2 perce került fel a recept.

P.

Én is csatlakozom! :-))) Kitartás! :-) A recept mentve! Kipróbáljuk.

Dacota

Sziasztok! Koszonom a sok kedves hozzaszolast es a kiemelest is. Remelem mindenkinek izleni fog, es a ferfiakat meg legalabb a fogyasztas idejere ki tudjuk robbantani a kepernyo elol :] puszi es a legjobbakat: Nora

Törölt felhasználó

Na, kedves Nóra, bevacsiztunk rendesen! Alig bírok mozdulni:-P Isteni volt, nagyon jó ötlet volt, hogy felraktad ezt a recit!:) Most az autentikusba hajló változatot próbáltuk ki - a h?t?szekrény tartalma határozta ezt meg - csak rukkola nem volt - ezért jégsaláta, plusz egy kis újhagyma, meg pecorino romano sajt, paradicsom, serano sonka, mozarella, bazsalikomlevelek darabolva. Amit jónak láttunk kiegészítésnek, persze ízlést?l függ, jól jött egy kis só és bors a paradicsomkarikákra. Azzal is megtoldottam, utólagos engedelmeddel, a soparnik receptb?l kiindulva, hogy a sütés után a tetejét megkentem egy kis fokhagymás olívaolajjal. aztán nagy felbátorodva a következ?nek már a belsejét is...:))) Nagyon-nagyon finom volt!!!! Nagyon köszönjük a receptet! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

A férfiakat meg legalább a fogyasztás idejére oda tudja ragasztani a képerny? elé...:-D Üdv: Mr Smith

Dacota

Kedves Mrs Smith! Nagyon orulok; hogy izlett; a valtoztatasok meg nagyon jok, kulon orulok, ha valaki belekreativkodik a receptekbe!!!:) Szep napot kivanok nektek Udvozlettel: Nora

Törölt felhasználó

Na itt aztán nem kevés fajta van - lehet ötleteket szerezni. .

Zs.u.zs.i

Elkészítettem, nagy sikere volt! (Pedig nem is nyújtottam ki rendesen, inkább csak lapítottam, és "pufira" sült át a serpeny?ben. Kettéhajtottuk, mint egy szendvicset. :)

Törölt felhasználó

itt a tej hideg?!

Dacota

igen :)

memilia

Szia Nóra, tegnap ez volt a vacsoránk. Nagyon szeretem a lapos kenyereket, azok valahogy mindig jól sikerülnek. :) Én sült szalonnával, cheddar sajttal és savanyított paprikával töltöttem. Nagyon finom lett. A maradékot ma reggelire fogjuk megenni, szintén valami finomsággal töltve. Üdv Emi

Dacota

Szia Emi! Jól hangzik. :) ugye milyen kis finom? Én is azért szeretem, mert a tésztához való mindig van otthon, pillanatok alatt elkészül, és remek maradékhasznosító. :) szép napot! Puszi, Nóra

morzsamorzsa

Kedves Dacota, hétvégén ez volt a vacsoránk és mondhatom, hogy úúúúúristen :) Éppen volt a h?t?ben eredeti pármai sonka, mozzarellaval, mini paradicsomokkal és jégsalátával turbózva! A párom jó min?ség? belga sörrel és zöldségturmixszal öblítettem le és csak annyit szeretnék mondani, hogy: köszönjük, de nagyon :) Üdv, Nóra

Dacota

:D Ez szuper! Örülök, hogy ízlett! :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

4 dl tej??? fél kiló liszthez???

márta66

Igen, m?ködik, méghozzá jól ;-)) Én kipróbáltam, saját kez?leg. M.

kovjuci

Kedves Dacota! Nagyon tetszik ez a recept! El lehet készíteni valami gluténmentes liszttel is? Pl. kukoricaliszt? Vagy akkor ez már tortilla lap lesz? :) Üdv, Juci

Dacota

Szia! Hm-hm...soha nem próbáltam még kukoricaliszttel, vagy más gluténmentes fajtával, úgyhogy nem tudok érdemi tanácsot adni...szerintem érdemes kísérletezni, mert valamelyikkel, kis változtatásokkal biztosan m?ködik :) Szép napot! Üdv, Nóra

Hozzávalók

A lepényekhez

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?