Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reuben

Reuben
Reuben
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi kozmopolita New York-i "falat", kelet európai, feltehetően román és zsidó gyökerekkel. Kicsit csaltam, mert az eredetiben nem pastrami, hanem corned beef van - de én az előbbit jobban szeretem. :)

hozzávalók / 4 adag

A szendvicshez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A szószhoz

  1. A majonézt, sűrített paradicsomot, fűszereket és tormát egy edénybe tesszük.
  2. Belereszeljük a hagymát, majd jól összekeverjük.

A szendvicshez

  1. A kenyeret vékony szeletekre vágjuk. Kettesével csoportosítjuk őket (lehetőleg a belső, nagyobb szeletekkel dolgozzunk).
  2. A külső részét mindkettőnek megvajazzuk. A belső felére kenünk a szószból. Utána rátesszük a pastramit, a savanyú káposztát, a sajtot.
  3. Rátesszük a másik szelet kenyeret, belül a szószos, kívül a vajas részével. Kicsit összenyomjuk.
  4. Közepes lángon előbb az egyik oldalát, majd a másik oldalát sütjük meg. Akkor jó, ha a rozskenyér szép aranybarna, kívül ropogós, a sajt pedig megolvadt.
  5. 2 percig deszkán pihentetjük, majd félbevágjuk, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 094
elküldve: 4
receptkönyvben: 397
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

különleges melegszendvics, savanyú káposztás rozs szendvics

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_Marcsi
_Marcsi Sun, 2014-09-07 08:15

Kedves Dacota! Köszönöm szépen, hogy feltetted ezt a receptet, nagyon finom. A hozzá való szószt még sokszor el fogom készíteni. Egy kis változatosság a hagyományos szószok mellett.

Filamér
Filamér Thu, 2014-06-05 13:40

hol lehet Budapesten hozzájutni pastramihoz? Vagy valamihez, amivel helyettesíthető, de az ízélmény ugyanaz marad?

829
kenyér 8 szelet
ementáli sajt 80 g
savanyú káposzta 100 g
pastrami 24 szelet
vaj 4 ek
majonéz 8 ek
sűrített paradicsom 4 dkg
fűszerpaprika 0.25 teáskanál
vöröshagyma 10 g
worcestershire-szósz 1 teáskanál
ecetes torma 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint