Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános panini

Padlizsános panini
Padlizsános panini
17 perc / előkészület: 10 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsános korszakomat élem, variáció a felhasználására.
A marinara szósz egy olasz paradicsomszósz, amit előszeretettel használnak az amerikaiak szendvicsek  vagy egyéb ételek ízesítésére. Neve ellenére semmilyen tengeri hozzávalót nem tartalmaz, viszont van benne: paradicsom, fokhagyma, hagyma, oregánó, bazsalikom, olívaolaj, só, bors. Többféle recept létezik, petrezselymet és sárgarépát is lehet bele tenni, vagy fehérbort. A lényeg, hogy erőteljes, intenzív legyen a fűszerezés.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Kínálhatunk hozzá majonézt, nagyon kellemesen harmonizál az ízekkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és egy serpenyőben oldalanként kb. 1perc alatt megsütjük. Mindeközben a kontakt grillt előmelegítjük.
  2. Az egyik kenyérszelet oldalát megkenjük marinara szósszal, rátesszük a padlizsánszeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a másik szelet kenyérrel lezárjuk, aminek a tetejét egy pici olajjal megkentük.
  3. Kontaktgrillben vagy grillserpenyőben (ez utóbbiban súlyt kell tenni rá) kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a legvégén megismételjük a vékony olajozást amit időközben kikevertünk egy gerezd zúzott fokhagymával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 472
elküldve: 9
receptkönyvben: 807
elkészítve: 16/27
Facebookon megjelent: 2

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsános szendvics, padlizsános grillszendvics, panini padlizsánnal

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Sun, 2016-03-13 11:17

Szia Zuzu! Tegnap ez volt nálunk vacsira, nagyon finom lett! :) Marinara szószom nem volt, de ricottás paradicsomos szószom igen, illetve mozarella helyett parmezánt használtam. Meg a padlizsánszeleteket a sütőben sütöttem (grillen, olívaolajjal lekenve), lustaságból ;) Viszont a végeredmény hasonlóan nézett ki és nagyon finom lett, biztos, hogy nem utoljára készült, köszönöm a receptet/ötletet! :)
üdv, Meli

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Sat, 2016-01-02 10:12

Bocsánat, de januárban padlizsános szendvicset ajánlani??? Ez olyan, mint a vicc:
- Anyuka, kimehetek cseresznyét szedni?
- De kisfiam, tél van, esik a hó!
- Tuuudom, tuuuudom, sál, sapka, kesztyű...

márta66
márta66 Thu, 2016-01-07 09:45

Minden piacon van padlizsán ilyenkor is, sőt a tecsóban, madaras tecsóban is - elfogadható áron. Aki nincs ilyenek közelben, annak valóban várni kell a szezonig. (Ennek viszont határozott előnye, hogy biztos sokkal jobb ízű, ami a szabadföldön terem.)

erika34
erika34 Thu, 2010-09-16 11:04

Tetszik a recept,ma este vacsorára kipróbálom.Majd beszámolok!

erika34
erika34 Fri, 2010-09-17 07:25

Igen,nagyon finom volt.Örülök az ötletnek,hogy a padlizsánt így is el fel lehet használni..A kislányomnak is ízlett.
Különleges receptjeid vannak,végig néztem mindet.
Üdv:Erika

639
kenyér 2 szelet
padlizsán 1 kis db
marinara szósz 1 ek
mozzarella 6 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek