Lustálkodós reggelik hétvégére

Egy friss, lélekmelegítő reggeli mindig jólesik. Ínycsiklandó, napindító fogások a lusta hétvégékre!  

Almás-fahéjas gofri

Rengeteg olyan finomság van, amit leginkább reggelire tudunk elképzelni. Nem arról van szó, hogy egy friss croissant, egy meleg bagel, egy illatos omlett vagy egy gőzölgő kakaós csiga ne esne jól a nap bármelyik szakában, de próbáltátok már reggel? Itt az alkalom, hogy a világ legjobb reggelijével lepjük meg magunkat és a szeretteinket!

Frissen a sütőből

A házi péksüteményt érdemes egyszerre ipari mennyiségben legyártani, majd lefagyasztani, hiszen a legtöbb kalács, briós és édes csiga harmatfrissnek tűnik, miután eltöltöttek pár percet a forró sütőben. Ebben az esetben elég egy kis házi vaj, nyáron, s. k. eltett lekvár és aranyszínű akácméz, na meg egy pohár forró ital, és máris nem érezzük a kinti hideget. Ha valami teljesen friss péksüteményhez van kedvünk, választhatunk hidegen kelt verziót, amit este összedobunk, és reggelig „megérik" a hűtőben, de készíthetünk egy expressz finomságot is. Lényeg, hogy a pizsamát hagyjuk magunkon, komótosan eszegessünk, majd bújjunk vissza a paplan alá, és élvezzük, hogy nem kell ebédet főznünk – hiszen jól bereggeliztünk.

Nemzetközi palacsinták

Nagyobb tömeg (az „urunk" és a gyerkőcök), illetve éhesebb baráti társaság viszonylag gyors elcsendesítésére is rendkívül alkalmas mindenféle palacsinta. Na, nem feltétlenül a mi papírvékony kedvencünk, inkább a pufók, sütőporos, amerikai változat, esetleg a belgák kedvence, a waffel. Akár sós, akár édes verziót készítünk, biztosan hamar az asztalra kerül – ne felejtsünk el jó vastagon megöntözni juharsziruppal, vagy annak hiányában, akácmézzel!

Süss otthon kenyeret! >>

Rántották és omlettek

Első pillantásra szinonima, mégis van egy kis különbség: a rántottát a serpenyőben darabokra szaggatjuk, míg az omlettet elegánsan átfordítjuk, ha az egy egyik oldala már átsült. Mindenesetre mindkettő tökéletes egy kiadós hétvégi reggelinek! Szezonálisan igazíthatjuk a belevalókat, turbózhatjuk kolbásszal, hagymával és szalonnával – ez esetben tényleg nem kell ebédet készítenünk –, zöldségekkel, halakkal, krumplival vagy fűszerekkel. Készülhet spanyolos tortilla, olaszos frittata vagy az angolok kedvence, a ham and eggs – az a nap, ami tojással indul, csak jól folytatódhat!

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.