Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pufók palacsinták

Pufók palacsinták
Pufók palacsinták
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem írtam be egy reggeli receptet sem, pedig ez a kedvenc étkezésem, és ha csak lehet, megadom a módját, hétköznap sem szívesen érem be legalább a jól bevált lágytojás, pirítós, tejeskávé, narancslé kombinációnál kevesebbel.
Az alábbi recept mégis inkább hétvégére való, ezt jobb ráérősen elkészíteni, és utána hosszabban ejtőzni.
A recept Jamie Oliver egyik könyvéből származik, és bár reggelire csak a legritkábban eszem édeset, ez azért nagyon jól esett, ráadásul pillanatok alatt elkészült.
Amúgy az egyik Gordon Ramsay könyvemben egész rafinált reggeli receptek vannak, azok is hamarosan sorra fognak kerülni.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A feltéthez (szabadon variálható)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a sárgájához lisztet, sütőport és tejet adunk, sima tésztává keverjük.
  2. A tojásfehérjéből a sóval verjünk kemény habot, majd óvatosan adjuk hozzá a tésztához.
  3. Közepes lángon melegítsünk fel egy palacsintasütőt, és egy kanálnyit öntsünk bele, elég egy kisebb kört sütni, hogy egyszemélyre is többemeletes kis tornyot építhessünk majd belőlük.
  4. Ha az egyik oldala szép barnára sült, szórjuk meg a kívánt feltéttel (én ez alkalommal reszelt csokit, és tejszínnel, kanálnyi narancslével elkevert narancslekvárt használtam), majd süssük meg a másik oldalát is.
  5. Pakoljuk tányérra feltornyozva úgy, hogy az egyes rétegek közé, és a torony tetejére is teszünk némi feltétet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 114 892
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 438
elkészítve: 30/51
Facebookon megjelent: 1

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

amerikai palacsinta

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amanda
amanda Tue, 2018-01-02 12:52

Újra és újra előveszem ezt a receptet, nálunk igazi klasszikussá nőtte ki magát. Most hétvégén is megsütöttem, és annyira jól sikerült, hogy mind a 10 ujjunkat megnyaltuk utána :) vaníliapudinggal és málnalekvárral tálaltam, csak ajánlani tudom!

eseme
szabó emese / eseme Tue, 2012-02-07 13:19

Nagyon gusta ez a palacsinta. DE! Mivel az ilyen finomságokra nagy étkű az épp fejlődésben lévő öcsém, ezért is kérdezném, hogy ebből a mennyiségből mennyi palacsinta jön ki?
Válaszod köszönöm.

morning glory
morning glory Sat, 2012-02-04 21:22

Nagyon szépen köszi a receptet. Tegnap és ma is elkészítettem, tényleg nagyon fincsi volt. Már csak a feltéten kell gondolkozni, ötletelni, hogy még változatosabb finomság készülhessen. Köszi! Hanna

KHB
KHB Sat, 2012-01-28 22:42

Köszönöm a receptet! Már kétszer elkészítettem és biztos, hogy sokszor fogom még. Egyszerű, finom és nagyon gusztusos.

KÖSZI!!

Szusznya
Szusznya / Szusznya Thu, 2011-09-29 19:23

 
Szia!
Fantasztikus recept. Én egy kicsit még variáltam: Megsütöttem kb 0,5 kg káposztát, mintha káposztás tésztát csinálnék és belekevertem a palacsinta tésztába. Nagyon jó lett.

Mizoka91
Mizoka91 Thu, 2011-09-08 14:54

Kedves Húsosfazék!

Köszönöm a receptet, ma elkészítettem ebédre és nagyon finom lett! :) Nem tettem rá semmi extrát, csak vaníliáscukrot a tésztába, aztán amikor megsültek, mint a rendes palacsintát lekvárral ettem. Szerintem sokkal finomabb, mint a normál palacsinta, olyan könnyű a tésztája a tojáshab miatt... :)

Üdv, Mizoka91

anett1789
anett1789 Wed, 2011-07-06 14:09

Imádtam! Anyukám is megkóstolta és ő is odavolt érte. Én a tésztájába tettem még csokidarabokat. Miután kész lett csurgattam rá egy kis mézet! Isteni volt! köszi :):)

muraska
muraska Mon, 2011-06-20 16:34

Üdv!
palacsintának palacsinta lett, de nem túlzottam pufók :) ezt mi okozhatta?! abszolút kezdő vagyok a konyhában... ifjontí férfiú létemre nem is szégyellem :) és egy kérdés! a tojásfehérjéből vert habot teljesen össze kell keverni a tésztával? vagy csak a tetejére tenni, vagy h is vanm ez?!
előre is köszönöm!
most készültem el vele, mindjárt tesztelem :D

Lilu10
Lilu10 Fri, 2010-10-01 11:09

Megsütöttem, finom volt, elfogyott! A tölteléket / meggylekvár és nutella / nem sütöttem rá, hanem a kész palacsintákra kentük. Köszönöm a receptet! :)

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Fri, 2010-08-27 09:35

Nagy sikert aratott, egy "másnapos délelőtt" készítettem el reggelire, a haverok meg voltak elégedve vele! :)) Mi vaníliapudinggal és meggylekvárral, valamint kakaóval ettük....... Jó puha volt, igazán jókedvű kis reggeli kerekedett belőle!! :))))))

agotanagy
agotanagy Sat, 2010-08-21 10:40

Úgy készítettem, hogy a liszt kb. fele tekjes kiörlésű volt, így is Nagyon finom!!!

Agota

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-02 00:12

sziasztok!
holnap szeretném kipróbálni ezt a receptet : ) remélem sikerülni fog:D szorítsatok nekem:$köszi^^

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-17 22:35

A viccet félretéve én mindig chilis babot szoktam csinálni, de csak úgy szemre.Szalonnát(házit) felkockázok, kisütöm a zsírját ezen egy nagy fej apróra vágott hagymát megpirítok.Beleteszek előre felkarikázott kolbászt(ez is házi) kicsit sütöm, majd ráöntök 1-2 konzerv chilis babot.Néha teszek bele kukoricát is, de az nem fontos annyira.Nagyon gyors,olcsó és laktató.Nekem is elég, pedig mázsa 10 kiló megvagyok.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-15 21:12

Nándi!

Nekem van egy nagyon jó receptem, ami szerintem rajtad is segíteni fog.Ez a következő:Csajozz be a nyáron!Nekem azota mindig tele van a hűtőm...

Sok sikert!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 12:29

Kedves Húsosfazék!

Megpróbálkozom ma otthon ezzel a recepttel, nekem van maradék eprem, az lesz a feltét.
Köszi az ötletet. :)

Üdv,

Ruszkicsaj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-18 21:46

neee :D tegnap próbáltam ki először sütőporral:Dés azt hittem egyedülálló felfedezés :D...én kis naív. am tudnátok szerény személyemnek valami könnyű recepteket ajánlani a nyárra(srác létemre elégé könnyen megcsinálom a nehezebb ételeket is:D)?
köszi!

szonja
szonja Sun, 2010-06-13 11:18

Nagyon finom az egész családnak nagyon ízlett! Köszi a receptet!!

pankadraga
Panka / pankadraga Wed, 2010-01-06 15:32

Csúsztatott paéacsinta lett a végén áfonyalekvárral és vörösboros erdeigyümölcs-szósszal.
Elfogyott az utolsó morzsáig. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-30 14:07

én ezt a Nők Lapja homlapján megtaláltam, és így sütöttem meg. A feltét(nálam banán) nem ég rá, mert a tészta nagyon gyorsan sül. Nagyon finom a belesütött banánnal, csokipudinggal.

Húsosfazék
Húsosfazék / Húsosfazék Tue, 2009-07-14 23:26

Egy kicsit azért mindig kiolajozom, biztos ami biztos.
Igen, megnéztem és a feltéttel együtt sütjük a másik felét, ha teflonos a palacsintasütő, nem éghet rá semmi.

ubul
ubul Sun, 2009-06-14 04:31

Ha jól értelmezem a 4-es pontot, akkor először szórjuk meg a kívánt feltéttel és utána süssük meg a másik felét ? Én elég sok palacsintát szoktam sütni , de ezt nem merném kipróbálni , véleményem szerint amit rászórok, rendesen ráégne palacsinta sütőre. Vagy rosszul olvasom ?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-02-15 07:59

Szeretném kipróbálni ,de nem tudom,hogy a serpenyőt ki kell e olajozni vagy szárazon sütni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-01 13:13

Megcsináltam, banános-mézes, kandírozott narancsos, és szalámi-kukorica-sajtos verziókban...hmmm :) imádtuk, mondjuk kettőnknek épp csak elég volt az adag! Nagyon köszi, ez a recept tényleg a fantáziát mozgatja meg, hogy hányféleképp tudnád elkészíteni. Nálam nyerő!

Húsosfazék
Húsosfazék / Húsosfazék Mon, 2008-09-29 08:47

Nem kell bele, ezért tesszük már rá sütés közben a feltétet. Azért nem is tesznek magába a tésztába, mert pl. a könyv leírása szerint a feltét nemcsak édes alapanyag, de bacon, sonka és frissen morzsolt kukorica is lehet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-09-29 06:09

lehet hülyeséget kérdezek, de nem kell cukor a tésztába?

536
tojás 3 db
finomliszt 120 g
sütőpor 1 kk
tej 1.5 dl
1 csipet
narancslekvár 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 30 ml