r
Nosalty Logó

Briós Ízes kalandok konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Briós Ízes kalandok konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 743 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 743 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez keverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.
  3. Felolvasztjuk a vajat. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a joghurtot, az olvasztott vajat és a két tojássárgáját, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragad, lisztet adunk hozzá.
  4. Langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk.
  5. Hat egyenlő részre osztjuk, mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk, azután csiga alakban feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a briósokat, és letakarva, 15-20 percen át kelesztjük.
  7. Ezt követően megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk kristálycukorral.
  8. Sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 12994
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A briós a franciák kedvelt péksüteménye, szívesen fogyasztják reggelire. Sok – bonyolult és egyszerűbb – receptje létezik, a formázása is igen változatos. Ezúttal egyszerűen elkészíthető brióst hoztam, amelyet a hazai pékségekben is megtalálható formára alakítottam. A briós készítéséről képek itt láthatóak.  

Hozzászólások (13)

mrsgrob

Ma elkészítettem. Els? briósom, ezt a receptet választottam. Férjem kedvence a briós, nagy elvárásoknak kellett megfelenem. :) Valami isteni lett! A külseje csodálatosan ropogós és édes, a belseje elmondhatatlanul omlós és lágy. Nagyon meg voltunk elégedve. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Mrsgrob! Különösen örülök, hogy ekkora sikere lett, mert saját kísérletezés eredménye ez az egyszer? briós recept. Köszönöm, hogy megírtad!

Bató Edit

Kedves Tündér! Ez gyönyör?! Hétvégén próba! Köszönettel, Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen Edit!

Bató Edit

Csatlakozom, mert nekünk is nagyon ízlett! Köszönöm ezt a remek receptet. Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Nagyon örülök! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Ma délután én is elkészítettem életem els? briósát. Erre a receptre esett a választásom, és nem bántam meg. Gyermekemnek és páromnak is nagyon ízlett. Legközelebb azért még egy plusz kanál cukrot fogok rakni a tésztába, mivel nagyon édesszájúak vagyunk. Mindenkinek bátran ajánlom, hogy kezd?ként is nyugodtan vágjon bele, hisz én is az vagyok. Nagy köszönet a receptért.

Törölt felhasználó

Kedves Vagisz! Köszönöm! Igazán örülök, hogy kipróbáltad és ízlett! Az édességét természetesen ízlésetek szerint alakítsd!:)

misibea

Nagyon megtetszett a recepted, ki is próbáltam azonnal, háromszoros adaggal egyszerre! :-) 10 perce sültek ki a briósok! Hát... ez valami csoda! :-) Ilyen finom könny? kalácstésztát még nem sikerült csinálnom! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptedre, köszönöm szépen! Igazán nagyon-nagyon köszönöm!!!!! :-) Aki garantáltan finomat akar sütni, csak ajánlani tudom, ezt a receptet használja! Egyszer? és nagyszer?!!! :-) Elég lágy a tészta, nekem kicsi lisztet még tennem is kellett bele utólag emiatt, ahogyan a recept is ajánlotta, de ez nem rontott a min?ségen, nem lett keményebb a kész kalács, és aki édesebben szereti, az tegyen bele több cukrot, ahogyan én is vagy a külsejét cukrozza b?ségesebben. :-) Az útmutató alapján fontam, ezért a kinézete is tökéletes lett! Még egyszer, nagyon köszönöm!!!

Törölt felhasználó

Misibea! Nahát, igazán örülök, hogy ennyire tetszett!

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a receptet, még kezd? vagyok a konyhában(kenyérsüt?géppel csináltam a tésztát) , de nagyon jól sikerült, anyukám mondta, hogy olyan finom lett mintha mama csinálta volna! :D Köszönöm még egyszer.

Törölt felhasználó

Rekka! Örülök, hogy elkészítetted és sikerrel jártál!:))

Törölt felhasználó

Most sült ki a briós :) nem tudtam ellenálni a receptnek, és este 6kor neki láttam :) Nagyon finom, puha a tésztája. Legközelebb én is több cukrot teszek bele, mi lekvárral és vajjal ettük. Mégegyszer nyomatékosítom: csodálatosan puha a tésztája. Köszönöm a receptet, megörvendeztettél vele. :)

Törölt felhasználó

Picike! Köszönöm szépen!:)

Törölt felhasználó

Isteni finom lett, köszönöm! Annyi, hogy kalács formában készül, férjem rendelése szerint :) Nekünk van egy pici süt?nk, én abba teszem, abban 190 fokon kétszer odaégettem, harmadszorra 160 fokon tökéletes lett. Persze elfogyott az els? két adag is, levágva az égett alját :)

Törölt felhasználó

Skata! örülök, hogy tetszett!

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Ma elkészítettem a briósodat. Nagyon köszönöm a receptet, egyszer?en fantasztikus puha, omlós tésztája van! Nem volt itthon joghurt, ezért tejföllel helyettesítettem. Biztosan többször fogom még készíteni!

Törölt felhasználó

Igazán örülök!:)

Mazsola26

Kedves Tündér! Köszönet ezért a receptért! Remek! Én a tojássárgába kevertem egy kis tejet, így nem égett meg egyáltalán a teteje. Ebédre is ezt ettem egy kis tárkonyos ananászdzsemmel. Ez utóbbi az egyik kedvencem. Persze csak módjával, mert nem túl olcsó. A férjem lepett meg vele még karácsonyra. :D Szép napot!

Beáta

Életem els? briósa. Igaz már több éve sütök, a gyengéim a kelt tésztás sütik (úgy értem, hogy ezeket imádom sütni és enni), de még brióst nem sütöttem. Nagyszer? választás volt ez a recept. A külseje ropogós, a belseje ruganyos. És nem az az émelyít?en édes, mint amit a pékségekben lehet kapni. Gyakran el fogom készíteni. Köszönöm a receptet.

Goca

Csodalatos! Koszonom!

bernatp

Nagyon finom lett! A tészta alig édes, úgyhogy bátran meg kell szórni kristálycukorral annak, aki édesen szeretné!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.