r
Nosalty Logó

Amerikai palacsinta fehérboros aszalt szilvával

Samy
Amerikai palacsinta fehérboros aszalt szilvával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A szószhoz

A tálaláshoz

719
Kalória
13.1g
Fehérje
117.5g
Szénhidrátok
23g
Zsír
87.4g
Víz
111.5g
Koleszterin
9g
Rost
52.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    349.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 2870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd robotgéppel keverjük simára.
  2. Takarjuk le, és pihentessük 1,5-2 órát.
  3. A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét, és keverjük a tésztába.
  4. Egy kevés olajjal forrósítsuk fel a serpenyőt, majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgassuk meg, és kb. 1 percig süssük a másik oldalát is.
  5. Az aszalt szilvát egy lábosban forraljuk fel a cukorral, adjuk hozzá a fehérbort, és pár evőkanállal a szirupból. Dobjunk bele 5-6 db egész fahéjat, néhány szegfűszeget, és sűrűn kevergetve kb. 10 perc alatt főzzük darabos szósszá.
  6. A palacsintára kanalazva tálaljuk. Szórjuk meg őröltfahéjjal, csíkozzuk meg egy kis mézzel és/vagy csokiszósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A hétvége az aszalt szilva jegyében telt, csak úgy jött az ötlet :) A palacsinta alaprecept a Szakácsok könyvéből származik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Lemon pasta

A Veganuár alkalmából egy vegán, könnyed receptet szerettem volna készíteni. Így esett a választás a citromos tésztára, amelynek frissítősen savanykás íze teljes erővel indítja be a ...