Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai palacsinta fehérboros aszalt szilvával

Amerikai palacsinta fehérboros aszalt szilvával
Amerikai palacsinta fehérboros aszalt szilvával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvége az aszalt szilva jegyében telt, csak úgy jött az ötlet :)
A palacsinta alaprecept a Szakácsok könyvéből származik.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A szószhoz

A tálaláshoz

  • 0.5 kk fahéj (őrölt)
  • 1 teáskanál méz (vagy csokiszósz)

ajánlat

Mindenképp szirupos aszalt szilvát ajánlok ehhez a recepthez, azt könnyebb szósszá főzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd robotgéppel keverjük simára.
  2. Takarjuk le, és pihentessük 1,5-2 órát.
  3. A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét, és keverjük a tésztába.
  4. Egy kevés olajjal forrósítsuk fel a serpenyőt, majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgassuk meg, és kb. 1 percig süssük a másik oldalát is.
  5. Az aszalt szilvát egy lábosban forraljuk fel a cukorral, adjuk hozzá a fehérbort, és pár evőkanállal a szirupból. Dobjunk bele 5-6 db egész fahéjat, néhány szegfűszeget, és sűrűn kevergetve kb. 10 perc alatt főzzük darabos szósszá.
  6. A palacsintára kanalazva tálaljuk. Szórjuk meg őrölt fahéjjal, csíkozzuk meg egy kis mézzel és/vagy csokiszósszal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvakrémes palacsinta, amerikai palacsinta aszalt szilva mártással, szilvaszószos pufók palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2015-03-19 11:43

Tetszik ez a szilva szósz. Szerinted leveles tésztához is jó lenne lekvár helyett, vagy ahhoz túl folyós?

719
tej 1.5 dl
tojás 2 db
tojásfehérje 1 db
vaj 40 g
méz 1 ek
porcukor 20 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
aszalt szilva 380 g
cukor 1 ek
fehérbor 1 dl
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0.5 kk
méz 1 teáskanál