r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2026 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 350 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2026 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
  2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
  3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
  4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros-kakaós-fahéjas keveréket.
  5. Szorosan feltekerjük, 1,5-2 cm nagyságú szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tekercseket és a tésztarészt bekenjük felvert tojással.
  6. 10-15 percet kelesztjük a tekercseket és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  7. Melegen, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 133837
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Ajánló

Tipp: A feltekert csigaszeleteket is keleszthetjük hidegen és fogyasztás előtt süthetjük. A megadott mennyiségből 16-20 db kisebb csiga készíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hidegen kelt tészta előnyeiről itt már írtam. Változatosan felhasználható. Most kakaóscsiga készült belőle.

Hozzászólások

villers

Szeretném megkérdezni, hogy ha el?z? nap feltekerem, és felvágom, akkor sem kel keleszteni? És reggel, mikor sütném, kiveszem a h?t?b?l, hagyom 10-15 percet, és már sütöm is?

Törölt felhasználó

Kedves Villers! Feltekerve is (hidegen) kel magától. (A tészta lényege a hosszab, hidegen való kelesztés.) Tehát nem kell külön keleszteni, csak azt 10-15 percet, hogy kicsit magukhoz térjenek:)

Andus54

Megcsináltam és nagyon finom..köszönöm ezt a receptet,hogy megosztottad.

Törölt felhasználó

Andus! Örülök, hogy elkészítetted és annak is, hogy ízlett!

nettunderke

Tegnap elkeszitettem; Igaz mara volt tervezve a sutese de nem birtam varni vele. Ma reggelre mar nem maradt belole. Az elso kakaos csigam mindenkinek izlett. Maskor is elkeszitem de dupla adaggal mert 3 embernek nallunk keves. Koszonjuk a receptet.

Hencsibe

Szia! Azt szeretnem megkerdezni, hogy nem kell-e bekenni olajjal a hidegre tett teszta tetejet, nem szarad-e ki? Vagy csak szorjam meg liszttel es rakjak ra egy konyharuhat? Koszi a segitseged! Egyebkent mar a hutoben van a teszta, varom nagyon a reggelt, hogy megkostolhassuk. :)

Törölt felhasználó

Kedves Hencsibe! Általában fóliába vagy zacskóba teszem a tésztát, így nem szárad ki. Ezért nem is szoktam olajjal átkenni. (Ha úgy látod, hogy szárad, kend át vagy tedd át zacskóba, de szerintem nem egy száradós tészta:)

ubi00

Szia Villers! Nagyon szuper lett a csigám, és a hidegen kelt tészta ötlete is nagyszer?. Mindig ilyet kerestem, hogy reggel ne sokat kelljen vacakolni, ne délre legyen kész a csiga, és hajnalban se kelljen kelni, hogy kész legyen a saját készítés? reggeli... :) Olvastam a kifli receptet, és feltétlenül ki fogom próbálni, de örülnék neki, ha még jó sok hidegen kelesztett tészta receptet írnál. (pl. pizza, lekváros bukta, kalács). Köszi el?re is. orsi

Törölt felhasználó

Kedves Orsi! Örülök, hogy elnyerte tetszésedet! Valójában pl. a pizza, vagy a bukta tésztáját is kelesztheted hidegen (h?t?ben) csak arra kell ügyelni, hogy ne keljen túl. Tündér (Villers nem én vagyok:))

ubi00

bocs. :) orsi

gondika71

Nagyon szép és mutatós lett a csigám, és ami még fontosabb nagyon finom! Többé nem esem kétségbe ha zárva lesz a pék és a fiam csigát akar enni. Az is biztos, hogy kimérve se veszek többet mert ez a saját készités? ezerszer többet ér!!! Köszönöm a receptet! Andi

Törölt felhasználó

Andi! Köszönöm! Igazán örülök, hogy tetszett!

Törölt felhasználó

Reggel 6-kor kakaós csiga illat lengte be a lakást...:) Köszönjük a receptet!!

Törölt felhasználó

:))

Törölt felhasználó

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Szuper ez a hidegen kelesztés.Más tésztáknál is bejön? Köszi.

Törölt felhasználó

Köszi! Igen,a hidegen kelesztéssel lassítod a kelés idejét.A h?t?ben is megkel a tészta, csak arra kell vigyázni, hogy ne keljen túl....

dorcs

Szia! Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet és ott van valahol a válasz, de neked hány db csiga lett 1 adag tésztából? Köszi!

Törölt felhasználó

Igen, ott a válasz a tippek között:)) 16-20 db kisebb! csiga (tehát ne hatalmas csigákra számíts:))

Kirion

Tegnap kedvesem összegyúrta, éjszaka h?t?ben pihizett (mármint a tészta :D) és ma korán reggel kisütöttük. Egészen aprókra sikeredett - kis pult el?nye-hátránya :) - és jó ropogósak lettek, de nagyon finomak! Ajánlom mindenkinek! Jah, és persze egyb?l két adagot készítettünk mi is! :) - (apró módosítást eszközöltünk: mi kókuszzsírt használtunk)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

firecrest

50 deka liszttel csináltam és 25 deka margarinnal. Melegen próbáltam keleszteni de egy óra múlva sem n?tt a térfogata. Kinyújtottam, majd kettévágva a rudat, betettem sülni. Hát mit mondjak, nem lett egy csúcsmin?ség. S?r? és tömény a tésztája. Na majd legközelebb jobb lesz. /Egy kezd? férfi cukrász:) /

Törölt felhasználó

Igen, talán legközelebb jobb lesz. (Csak halkan jegyzem meg, el?ször a leírás szerint kéne megpróbálni, kisebb mennyiséggel.Ez egyébként nem egy pillekönny?, lágy tészta. Van olyan kelt tészta recept is, de ez nem az...)

bostina

gyanítom, hogy az éleszt?vel lehetett a gond, ha melegen sem kelt meg, ezen kívül a 6 dkg zsírt max 8-10dkg margarinnal javasolnám helyettesíteni

márti1218

Ajánlom a Google limara péksége oldalt,ma sütöttem éppen a gyors kakaóscsiga receptb?l,valami csoda.

bostina

elkészítettem és mennyei lett. minden kenyerünk elfogyott vacsorára, és mindenképpen szerettem volna valamit reggelire. Bedagasztottam a tésztát - a zsír szobah?mérséklet?, minden más spejz/h?t?hideg volt, nekem még 3 ev?kanál tejet kívánt és kb. 15 percig dagasztattam a géppel, igy egy nagyon kellemes textúrájú tésztát kaptam. zacskóba téve kb 1,5 órát kelt a h?vös spejzban, lefekvés el?tt még ellen?riztem, és mivel már addigra szépen megindult, betettem a h?t?be, nehogy túlkeljen. Ébredés után kivettem, begyújtottam a süt?t, a t?zhely tetejére tettem kb fél órára langyosodni, kinyújtottam, megszórtam, feltekertem, felszeleteltem, hagytam a tepsin még kb 10 percet hízni és kisütöttem. Isteni puha csigákat kaptam, osztatlan volt a sikere, nagyon köszönjük a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Hónapok óta készitem a csigádat,nagyon szererti az egész családom és már az ismer?seim is rákaptak!Köszönöm szépen!Mi nagyon szeretjük! puszi érte üdv.Gucus

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek