Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roppanós gofri

Roppanós gofri
Roppanós gofri
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom a gofrit csak ropogósan szereti, ráönti a pudingot, ami kellően felpuhítja a tésztát. Annyi a lényege, hogy jóval tovább kell sütni, mint a megszokott gofrit. Ha valaki nem szereti így, a tésztája ugyanúgy megfelel puha gofri készítéséhez is, csak akkor a hagyományos sütési időt tartsuk be. Csoki-vaniliapudinggal, tejszínhabbal tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral addig keverjük, még a cukor el nem olvad (robotgéppel).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját hozzákeverjük a cukros vajhoz, majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  4. Az átszitált lisztet és sütőport is belekeverjük.
  5. Elég sűrű tésztát kapunk így, ezért a tejjel higítjuk. 8 db gofri lesz belőle.
  6. Forró gofrisütőben megsütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 50 874
elküldve: 10
receptkönyvben: 360
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gofri, goffry, goffri

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ibori
Bori_kolikonyha / ibori Fri, 2014-07-04 10:38

Szia!
Nekem nem sikerült ropogósra :(
Szivecskés sütőnk van itthon, és nem tudtam belőni a sütési időt, ha sokáig sütöttem, nagyon megpirult, kicsit égett íze is lett. És nekem a tésztája is túl sűrű volt, nagyon nehéz volt így a sütőbe adagolni.
Bocsi, a sok kritikáért, lehet hogy hagyományos, téglalapos sütő kéne hozzá, és akkor jó lenne a recept.

808
vaj 145 g
finomliszt 300 g
cukor 180 g
1 csipet
sütőpor 0.5 kk
tojás 5 db
tej 100 ml