r
Nosalty Logó

Pirítós rántotta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Pirítós rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát olajon / zsíron / vajon pár percig lassú tűzön megizzasztjuk. Kivesszük a serpenyőből.
  2. A kenyeret (itt diós rozskenyér)kockákra vágjukés a szalonnával együtt megprirítjuk a fokhagymalében erős tűzön, amíg minden oldala kemény ropogósra nem sül. Kiszedjük egy tányérra.
  3. Felverjük a tojást, sózzuk. Beleöntjük a serpenyőbe, kevergetjük, majd néhány másodperc után, amikor a tojás már nem annyira folyós, belekeverjük a kenyérkockákat. Ez a lépés fontos, ha túl korán adjuk hozzá a kenyeret, az megázik!
  4. Forgatunk rajta még néhányat, majd azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 24922
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít A tojás további hozzávalókkal felturbózható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik nagy kedvenc volt még régen, amíg a nagymama élt. A "Mit ennél fiam?" kérdésre az ott töltött nyaralások alatt a kenyeres rántotta volt általában a válasz. Nem tudom, hogy mások ismerik-e, ha igen hogyan? Azért is tettem fel, mert szerettem volna megtudni, hogy valójában mi lehet a neve - már ha van neki... Addig marad pirítós rántotta, ahogyan mi ettük. Finoman ropogósan, a kertből csent friss paradicsommal harapva.

Hozzászólások

modosa

Hát ez csúúúcs! Van nekem egy nagyon hasonlóm, szintén nagyi örökség, pont a héten mondtam B-nek, hogy be kéne küldeni, erre tessék, megel?zöl :) Nálunk Tohake névre hallgat, és egészen mostanáig szentül meg voltam gy?z?dve, hogy a nagyim találmánya. Amíg beküldöm a mi verziónkat, lehet találgatni a nevét illet?en :) pusziA

P.

Kiváncsian várom!

vezsu

Bizony, bizony...erre én is nagyon jól emlékszem. Egyszerú, gyors, mégis finom!!!!!! Mellesleg ez volt sokáig az egyetlen étel amit el tudtam készíteni magamnak (mint gyerek), ha nagyon éhesen jottem haza a suliból. Most ha vissza gondolok, anyu nagyon ugyesen megtanított nem éhen halni...:::)))...tényleg, már 10 évesen az én dolgom volt az egyszerúbb ételek elkészítése othon, mikor nagymosás volt. Ha lenne lányom így csinálnám.... Koszi, hogy a tobbieket is megtanítod milyen egyszerú ételek is lehetnek finomak. Aki nem ismeri, próbálja csak ki bátran. Puszi Zsuzsi

P.

Zsuzsi, nem volt nálatok valami neve? Én is ott ültem a gép felett, hogy mi a nyavalyának kereszteljem el... :-)

Gerzsó

Én is úgy vagyok mint modosa, volt eszembe föltenni, de nem került rá sor. Én a kenyeret szárazon bedörzsölöm fokhagymával,kockára vágom,kevés olajon ropogósra sütöm. A jól felvert tojásba apró kockákra vágott sajtot teszek, ráöntöm a forró kenyérre, és csak kocsonyásodásig sütöm. "Spanyol kenyéromlett" néven van F. Nagy Angéla szakácskönyvében, én onnan vettem. Laura kis korában elnevezte "ropogós tojásnak", gyakran csinálom. Puszi, Zsóka néni.

vezsu

Fokhagyma? Hogy nekem eddig miért nem jutott ez eszembe? Pedig a fokhagymás pirítósért élek-halok. De jó hogy vagytok !!!!!!....koszi. Van is othon egy jókora száraz kenyér, na ki tudja mi lesz nálunk ma a vacsora...:::)))))...Hozzá egy kis száraz Tokaji....ebben a kodos idóben (nálunk sajna ez van)...remek estének nézunk elébe......::))))...

vezsu

Nálunk simán csak mozaik rántotta volt a neve. Miért???Ki tudja..:::))))..De pontosan úgy csináltuk, ahogy le írtad a receptben.

Törölt felhasználó

Ó, ez nagyon finom! Én is készítettem hasonlót, rakott francis pirítós néven. Bár ez kicsit más . (http://izeskalandok.blogspot.com/2010/03/rakott-francia-piritos.html )

P.

Köszönöm az eddigieket, felveszem az egyéb elnevezés listába!

Éva-Anyóca

Kedves AzEszter!Szerintem ez úgy jó, ahogy van.Egyszer? :nagymamás, finom.Ha ? így hívta, hagyd meg a nevét annak, ahogy akkor hívtátok.Hivatalos név ide vagy oda.Egyszer? és ugyanakkor finom.Igazi,házi,kertb?l szedett paradicsommal, mennyei lehet.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szóval ez az amir?l meséltél! Na kipróbáljuk mi is! Pusz: Mrs Smith

Flóra

Hú, ez jól hangzik! Biztosan megcsinálom valamikor, köszi a receptet! :)

Törölt felhasználó

Szia! Ezt bizony én is készültem feltenni. :) Pár éve tanultam a volt barátomtól. Mindig mesélte, hogy az ? anyukája milyen jó tojásos kenyeret tud csinálni, úgyhogy muszáj volt egyszer megsütni. Igenám, de nem tudta pontosan, hogy hogyan is készül, én pedig az elmondás alapján egész másképp képzeltem el, így a következ? készült: a kikevert, f?szerezett tojásokba belekevertem a kenyérkockákat, hagytam, hogy megszívják magukat, majd kisütöttem. (jó tojásos, mini bundáskenyerek lettek :) ) Mikor ettük, nem értette, hogy miért mosolygok annyira, azért jóíz?en megette, megköszönte - de semmi extra. Persze nem hagytam annyiban a dolgot, és kérd?re vontam, hogy most akkor az én tojásos kenyerem nem is jó, csak az, amit az anyukája csinál? Nagyot nevetett, mert hát ? nem is gondolta, hogy ez tojásos kenyér. :) Megbeszéltük a félreértést, a végére mindketten nevettünk. Elmesélte, hogy ez akkor tud jó vacsora lenni, ha mindenki tojást enne, de több a gyerek, mint a tojás... Szép napot! :) Vica

Fahéj

Szeretem az ilyen ételeket. Mikor az ember enni akar valami finomat, de nagyon gyorsan, ami épp otthon van, abból. Ehhez kell az igazi kreativitás, mikor egy-két egyszer? alapanyagból készülünk finomat f?zni. Mert sok különlegességb?l sokkal könnyebb érdekeset kreálni. A pirítós rántottát eddig nem ismertem, de az biztos, hogy kipróbálom, mert annyira átsüt rajta az a kedves nagymamás-nyaralós hangulat. "Több a gyerek, mint a tojás" -ez nagyon tetszik. :))

Törölt felhasználó

Nagyszer?...imádom...reggelire tökéletes...köszönöm, hogy ilyen jól indulhatott a napom:) Kika

Törölt felhasználó

Mi ezt cigányserpeny?snek nevezzük. Gyerekkorom egyik kedvence, nagymamám finomra reszelt káposztasalátával kínálta.

Törölt felhasználó

Nálunk a Sárréten guba kenyérnek hívják. Jól megborsozzuk, az adja meg az ízét. Nagyon régen ettem, de most kedvet kaptam hozzá!

Lilla777

Ma elkészítettem. Nagyon finom, köszi a megosztást!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek