r
Nosalty Logó

Habart tojás pirítóson

NS
Habart tojás pirítóson
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

471
Kalória
24g
Fehérje
25.1g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
130.2g
Víz
581.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat lábasban a lehető legkisebb lángra tesszük, hozzáadjuk a vaj felét, és rendszeresen megkeverjük.
  2. Amint a tojás kezd megszilárdulni, hozzákeverjük a maradék vajat. Ezután további 4-5 percig készítjük - a tojás legyen puha és krémes.
  3. A kenyérszeleteket megpirítjuk.
  4. A tojáshoz keverjük a crème fraîche-t, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a metélőhagymával. A pirítóst tányérokra tesszük, rákanalazzuk a tojást, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 8 p

"Egy kiadós angol reggelinél nincs is jobb."

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...