r
Nosalty Logó

Kontakt ham and eggs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kontakt ham and eggs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 413 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 413 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kontakt melegszendvics-sütőt kikenjük olajjal, lecsukjuk a tetejét, és várjuk, hogy felmelegedjen.
  2. Ha már forró, a mélyedéseibe egy-egy baconszeletet terítünk, hogy a fele lelógjon.
  3. Óvatosan a baconökre ütjük a tojásokat, és ráhajtjuk a szalonna lelógó felét.
  4. A sütőt lecsukjuk, és 3-5 perc alatt (attól függően, ki mennyire szereti lágyan a sárgáját) készre sütjük a tojásokat.
  5. Ekkor kétféleképp járhatunk el: Vagy falapát segítségével tálra szedjük a ham and eggs-ünket, és sajtot reszelünk rá. Vagy hagyjuk még a sütőben, egy-egy szelet sajttal beborítjuk, és épphogy csak ráengedjük a sütő tetejét pár másodpercre, és már emeljük is fel, mert ezalatt a sajt megpuhul, de nem ragad rá a sütőre. Ebben az esetben így szedjük tálra.
  6. Bőven kínáljunk hozzá zöldségeket vagy valamilyen salátát.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11964
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Ezt a roppant egyszerű receptet azoknak ajánlom, akiknek van olyan kontakt melegszendvicssütőjük, ami tükörtojás készítésére is alkalmas. Ez csak abban különbözik a másiktól, hogy a négyzet alakú mélyedés nincs átlósan elfelezve. Így sülés közben a tojássárgája egyben marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira egyszerű, és mégis annyira finom reggeli. Hétvégeken, mikor van rendesen idő reggelizni, sokszor ezzel kényeztetem magunkat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek