Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas muffincsiga pirinyó dióval meghintve

Fahéjas muffincsiga pirinyó dióval meghintve
Fahéjas muffincsiga pirinyó dióval meghintve
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán könnyen elkészíthető, látványos finomság, melegen a legjobb!
Nem jellemző, hogy megélné a másnapot :), most is csak azért menekült meg pár darab, mert kóstolóba vittem anyukámnak, szerinte fini volt, nekem sokkal jobban ízlett frissen.
Szép nagyra megkel sütés közben, édesen mutatott a kis kuktáim apró kezében :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, majd az élesztőt is hozzátesszük, és jól összedolgozzuk.
  3. Letakarva kb. 1/2-1 órát pihentetjük.
  4. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, és megszórjuk a fahéjjal és a dióval (elhagyható).
  5. Feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2-3 centis darabokra vágjuk, alsó felét összecsippentjük, és kivajazott 12-es muffintsütőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 431
elküldve: 4
receptkönyvben: 355
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Edi10

Mióta szakács: 2011.01.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-fahéjas csigamuffin, fahéjas kelt muffin

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mozza
mozza Wed, 2011-11-09 00:08

Osszesen 2,5 dl tej kell hozza, jol ertem? Ebbol az adagbol kb. hany darab lesz?

Hoborc
Hoborc Tue, 2011-04-12 16:38

Kedves Edi!

Vasárnap elkészítettem, nagyon jól sikerült. Én a diót semmiért ki nem hagynám, isteni volt, ahogy a fahéjas cukorral ropogósra pirult. Olyan illata és íze volt, mint a bevásárló központok előtti pirított mandulának. Na, annak is ritkán tudok ellenállni.:))
Bekerült a kedvencek közé. Köszönet a receptért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 12:56

Köszönöm a gyors választ!El is készítem ma.Még egy kérdés,a muffin formát vajazás helyet pótolhatom muffin papírral?

Edi10
Edi10 / Edi10 Fri, 2011-02-11 19:47

Ne haragudj, csak most jutottam ide, én még nem próbáltam papírral.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 12:20

Kedves Edi!Akkor végül mennyi liszt kell hozzá.Ha azt írtad,hogy a 45 dkg sok??Várom a választ,mert még ma elkészíteném.Nagyon tetszik és guszta!!Üdv,Timi

Edi10
Edi10 / Edi10 Fri, 2011-02-11 12:25

nem a 45 dkg sok, hanem amit előtte írtam a 45 kg! :)) ezt javítottam át! Pontosan 45 dkg liszt kell bele!!!

Edi10
Edi10 / Edi10 Fri, 2011-02-11 12:25

nem a 45 dkg sok, hanem amit előtte írtam a 45 kg! :)) ezt javítottam át! Pontosan 45 dkg liszt kell bele!!!

bokine
bokine / bokine Fri, 2011-02-11 08:50

Kedves Edi10! Gratulálok az első receptedhez, további jó főzöcskézést kívánok. Bokros Erika

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-02-10 21:59

Biztos, hogy 45 kg liszt kell hozzá...abból egy egész hadsereget jól lehetne lakatni...:-))

Edi10
Edi10 / Edi10 Thu, 2011-02-10 22:11

hú, tényleg! köszönöm, hogy szóltál, az valóban sok egy kicsit, elnézést :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 17:28

Naggggyyyyon guszta! :)

Edi10
Edi10 / Edi10 Thu, 2011-02-10 17:48

Köszönöm szépen! Hát még ha nem bénáztam volna el a fényképezést és feltöltést, na akkor lett volna igazán guszti :))

715
finomliszt 45 dkg
tej 2.5 dl
tojás 1 db
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
élesztő 2.5 dkg
margarin 7 dkg
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
dió 5 dkg