Indul a parti: saláták grillezéshez

Grillezéskor a tökéletesen passzoló köret már fél siker: a saláta nagyszerű választás a füstös ízek mellé. Mivel rengeteg fajtája létezik, most segítünk kiválasztani a legfinomabbat!

Ahogy nem húzunk fel pirosat lilával, úgy nem kínálunk pl. tojássalátát a grillhús mellé. Mert nem passzol. Nincs is ezzel semmi gond, ha tisztában vagyunk a lehetőségekkel. Ne aggódjunk, azért bőven akad még így is miből választani. Lássuk csak!

A zöld

Színben és ízben is talán a különféle zöldsaláták, vegyes saláták valók leginkább a grillezett húsok mellé. Ezek a mi kedvenceink!

A piros

A paradicsomsaláta nagyon jó választás nyáron. A napérlelte paradicsom nemcsak finom, szemet is gyönyörködtet.

A ropogós

A tavaszi újkáposzta megjelenésekor kihagyhatatlan a káposztasaláta, de nem a klasszikus, ecetes verzió, hanem a majonézes vagy joghurtos változat. Tökéletes kísérője a grillhúsoknak.

A különleges

Újítani vágyóknak, néhány kevésbé szokványos, de a füstös ízekhez igen jól illő salátatipp.

A klasszikus

Ha már krumpli kerül a hús mellé, legyen saláta. Azoknak ajánljuk, akik nehezen vonatkoztatnak el a hús+krumpli párostól.

Grillötletek minden mennyiségben >>

További salátareceptek itt >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.