Indul a parti: saláták grillezéshez

Grillezéskor a tökéletesen passzoló köret már fél siker: a saláta nagyszerű választás a füstös ízek mellé. Mivel rengeteg fajtája létezik, most segítünk kiválasztani a legfinomabbat!

Ahogy nem húzunk fel pirosat lilával, úgy nem kínálunk pl. tojássalátát a grillhús mellé. Mert nem passzol. Nincs is ezzel semmi gond, ha tisztában vagyunk a lehetőségekkel. Ne aggódjunk, azért bőven akad még így is miből választani. Lássuk csak!

A zöld

Színben és ízben is talán a különféle zöldsaláták, vegyes saláták valók leginkább a grillezett húsok mellé. Ezek a mi kedvenceink!

A piros

A paradicsomsaláta nagyon jó választás nyáron. A napérlelte paradicsom nemcsak finom, szemet is gyönyörködtet.

A ropogós

A tavaszi újkáposzta megjelenésekor kihagyhatatlan a káposztasaláta, de nem a klasszikus, ecetes verzió, hanem a majonézes vagy joghurtos változat. Tökéletes kísérője a grillhúsoknak.

A különleges

Újítani vágyóknak, néhány kevésbé szokványos, de a füstös ízekhez igen jól illő salátatipp.

A klasszikus

Ha már krumpli kerül a hús mellé, legyen saláta. Azoknak ajánljuk, akik nehezen vonatkoztatnak el a hús+krumpli párostól.

Grillötletek minden mennyiségben >>

További salátareceptek itt >>

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek