r
Nosalty Logó

Rukkolasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Rukkolasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2930 micro
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2483.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    5861 micro
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát megmossuk, salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. Elosztjuk a salátás tányérokra.
  2. A koktélparadicsomokat megmossuk, felezzük és a rukkolára helyezzük.
  3. A fenyőmagot forró serpenyőben (olaj nelkül) megpirítjuk és hűlni hagyjuk.
  4. Az ecetet elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a hagymát, 2 ek reszelt parmezánt, belepréseljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, a végén pedig hozzákeverjük az olívaolajat.
  5. A dresszinget a rukkolára permetezzük, majd rászorjuk a pirított fenyőmagot és a parmezánforgácsokat.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 98230
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű saláta, amit akár előételként is fogyaszthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?