Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török burgonyasaláta

Török burgonyasaláta
Török burgonyasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szobányi szomszédot és ismerőst fogadtunk rögtön az első napon, hogy idén kettesben kisfiammal a törökországi Kayseribe látogattunk, mindenki kíváncsi volt a cseperedő fiúcskára, persze. Azt sem tudtam, kihez forduljak, melyik kérdésre válaszoljak előbb, amikor egyszer csak babanneşünk, vagyis az apai nagymama, drága anyósom mindenféle jóval megpakolt tányérokat kezdett szétosztogatni, nehogy valaki így délidőben éhen maradjon.
Akkor kóstoltam először ezt a rém egyszerű salátát. Salátát? Azt kell mondjam köretként, salátaként, de egy kicsit európaiasítva mozzarellakockákkal keverve akár könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Grillezett, sült húsok kiváló kísérője, ezt tapasztalatból mondom. Ha vacsorának szánjuk, kockázzunk bele egy kis mozzarellát, esetleg valamilyen felvágottat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megpuhuljanak.
  3. Ekkor 1-2 percre hideg vízbe mártjuk őket, majd kisebb kockákra vágjuk, egy nagyobb edényben összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. Ezután már fogyaszthatjuk is, vagy jó szokás szerint egy kisebb tálba szedünk egy-egy adagot, kicsit lenyomkodjuk, majd tányérra borítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 58 669
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 351
elkészítve: 42/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: török
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

patates salatası, petrezselymes burgonya gazdagon, kapros-petrezselymes burgonya, török krumplisaláta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krampusz80
krampusz80 Sat, 2015-08-22 23:12

Finom! Egyben sütött sertéscomb mellé köretnek készült. Köszönöm!

3masmama
3masmama Sun, 2015-02-01 17:16

Elkészítettem ezt a salit. Köszönöm a receptet. Örűlök, hogy rátaláltam. Többször lesz az étlapon. Mégegyszer köszi.

qlcsy
qlcsy Sun, 2014-12-28 13:11

Most lett kész, nagy köszönet a receptért!!! TV paprika helyett piros kàpia paprikàt hasznàltam, ìgy még szìnesebb lett a salàta. :)

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Wed, 2014-05-07 14:01

Ez valami csodafinom! Tavaly nyáron már elkészítettem, grillpartira - nagy siker volt. Most tavasszal megtaláltam a kissé elfeledett receptjét, és azóta már harmadjára kéri a család, hogy legyen, már eleve dupla adaggal indítok. Citrom helyett (mert nem volt otthon) almaecetet tettem hozzá, és úgy is isteni! Köszönet a receptért!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2012-06-30 13:31

Nagyon finom:))én még paradicsomot,kovászos ubit,fekete olívabogyót is adtam hozzá, mivel volt itthon.Új íz!!Ajánlom!De úgy tudom fogyókúrásoknak burgonya nem ajánlott....de ki törődik vele, ha a többi összetevője jóóóóóóóóóó:)

166
burgonya 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
kapor 2 ek
zöldhagyma 1 közepes db
tv paprika 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 3 ek