Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomsaláta

Paradicsomsaláta
Paradicsomsaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borzasztóan fontosnak tartom, hogy az ilyen egyszerű fogások is finomak legyenek! A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ecet és az olaj minőségét szándékkal nem írtam. Napraforgó olajjal és ételecettel hagyományos paradicsomsalátát készítünk, ha olyan étel mellé adjuk - ez most olyan, mert a sertésszelet sajtmártással mellé adtuk.
Olívaolajjal és balzsamecettel készítjük pl. grillezett hús vagy grillezett zöldségek mellé, vagy sült sajt, mozarella mellé. Utóbbi esetben frissen vágott bazsalikom levelet is rétegezünk közé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karikára vágjuk a paradicsomot és félkarikára a hagymát.
  2. A tálalásra alkalmas tálba elterítjük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét szálakra szedve.
  3. Sózzuk, borsot darálunk rá.
  4. Még 3 ugyanilyen réteg.
  5. Ecettel és olajjal locsoljuk.
  6. Petrezselyemzölddel bőven szórjuk.
  7. Fogyasztás előtt legalább egy órát pihentetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 159 905
elküldve: 12
receptkönyvben: 1 533
elkészítve: 51/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Hagymás paradicsomsaláta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scherry
scherry Fri, 2014-05-23 20:09

Kedves Ildikó!
Rendszeresen készítem el ezt a salátát, mióta rátaláltam, és nagyon ízlik! Köszönöm szépen! :)

Brigonia79
Brigonia79 Tue, 2012-12-11 17:23

Azt hiszem, hogy a rabja lettem! Nem igazán szeretem a salátákat, de ezt egyszerűen nem tudtam abbahagyni!

libaláb
libaláb Sun, 2012-08-19 20:52

Fincsi ez a saláta és én is utálom az ecetes-cukros öntetet, meg azt is, amikor belekontárkodnak az olasz konyhába, de közben péppé főzik a tésztát.. :DD Autentikus recepteket kívánok mindenkinek. :)

era1204
Molnár Erika / era1204 Thu, 2012-07-05 10:17

Kedves Harmathy Ildikó,

A recepted alapján elkészített saláta valóban nagyon ízletes.
Egész évben, rengeteg alkalommal készítek paradicsomsalátát minden féle variációban, mert imádom a jó ízű, édes, zamatos paradicsomot ... nyami-nyami :)))!

Ám ha elfogadsz egy jó tanácsot, arra kérlek, ne próbálj az ügyeletes, mindenkinek megakarom mondani, hogyan kell az életét élni típusú, észosztó szerepében tetszelegni az ilyan kijelentéseddel, hogy "A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN"!!! ... Mert az emberek többsége rosszul viseli, ha utasítják és mert igenis nagyon finom az ecetes-cukros lével elkészített változata is - én magam is kedvelem:)! Sok féle ízesítéssel készítem, nagyon változatosan, mégis az egyik kedvencem a klasszikus módon, cukros-ecetes vízzel készített!?

Kevésbé bicskanyitogató egy olyan kiírás, mint mondjuk a nekem már nem tartozik a kedvenceim közé, a tradicionális cukros-ecetes lével nyakon öntöt változat ...

További kellemes főzöcskézést kívánok!

Üdvözlettel: Molnár Erika

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2012-07-05 15:40

Kedves Era!
Elfogadom, valóban nem kell 'észt osztani', és tényleg nem!
Nem írtam a story-hoz, de egy régi beszélgetés járt a fejemben - miért is nem írtam le akkor? - Budapest felé autóztunk páran Kapolcsról, a Francia Intézetben volt egy 'Borcímke a Művészek megfogalmazásában' rendezvény, oda tartott nemzetközi csapatunk.
Autózás közben vita kerekedett valamely élelem elkészítését illetően, hogy így-e vagy úgy-e, ki erre hivatkozott, ki arra, amikor Anne azzal folytotta belénk a szót, hogy van, aki a salátát ecetes-cukros vízzel készíti.
Tényleg van ilyen, lám Te is Era, nem is volt ellenérv, elnémult a társalgás.
Üdvözlettel: Ildikó
Mindenkinek a szíve joga, bármit írogatok én, Te is tudod, Era!

csumpo
csumpo Sun, 2012-05-13 21:26

Terhesen ettem életembe először ezt a salátát. Az pont tárkonyos ecettel volt készítve, azóta én is szoktam csinálni és mindig tárkonyos ecettel. Imádom!

hangya68
hangya68 Sun, 2011-09-25 18:38

Lilahagymával készítettem el. A balzsamecet nagyon jól passzolt hozzá. Bazsalikomom sajnos nem volt, legközelebbre azt is beszerzek, azzal is ki fogom próbálni. Annyira egyszerű és mégis nagyon-nagyon finom. Köszi :-)

majorka
majorka Sun, 2011-08-28 13:10

Ma elkészítettem.Fönséges volt.Bazsalikomot én is tettem bele és bőven petrezselyemzöldet.Lilahagymát használtam a tetejére kockára vágott fetasajt került.Köszönöm Ildikó.

Clear
Clear Tue, 2011-03-15 23:55

 
"A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN!!!"
Most komolyan... Ha cukorral szeretem, azzal fogom enni. Eddigi tapasztalataim szerint nincsenek kőbe vésett szabályok a konyhában.
Elhiszem, hogy nagyon sok embernek ez így finom, de a többinek meg cukorral ízlik. Nem kétpólusú világban élünk, nem csak jó és rossz létezik.

Tévésámán
Tévésámán Sun, 2011-01-23 16:41

Minden formájában szeretem a paradicsomot. És köszönöm a receptet! Mindenképpen ki fogom próbálni! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 10:41

Most találtam rá erre a nagyszerű receptre, rögtön ki is próbáltam és tényleg szuper. Egyetértek Árpival: a bazsalikom nagyon megdobja!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-25 18:36

Nagyon jó a recept,én bazsalikommal is megszoktam szórni!De anélkül is nagyon finom!

randrea
Andrea / randrea Thu, 2010-07-01 13:58

Kedves Ildikó!

Nehezen szántam rá magam, hogy elkészítsem ezt a salátát, mert túlságosan egyszerűnek találtam. De annyira örülök, hogy meggondoltam magam, mert hihetetlenül finom! A balzsamecet és a hagyma együttese különösen fincsi. Szeretem a receptjeidet, mert érezni lehet belőlük, hogy szívvel-lélekkel készíted őket és nagy örömödet leled benne.

Köszönöm:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-25 08:34

Szerintem ez nagyon jó lehet...Meg kéne próbálni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 11:48

Fincsinek látszik:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-02 17:26

Most csináltam meg,igaz uborkával.Nagyon finomnak tűnt,amikor betettem a hűtőbe... :)

149
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
ecet 2 ek
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint