r
Nosalty Logó

Paradicsomsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Paradicsomsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 602 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 149 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 602 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2092 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karikára vágjuk a paradicsomot és félkarikára a hagymát.
  2. A tálalásra alkalmas tálba elterítjük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét szálakra szedve.
  3. Sózzuk, borsot darálunk rá.
  4. Még 3 ugyanilyen réteg.
  5. Ecettel és olajjal locsoljuk.
  6. Petrezselyemzölddel bőven szórjuk.
  7. Fogyasztás előtt legalább egy órát pihentetjük.
  • Receptkönyvben: 758
  • Tegnapi nézettség: 121
  • 7 napos nézettség: 488
  • Össznézettség: 187617
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 14.

Ajánló

Az ecet és az olaj minőségét szándékkal nem írtam. Napraforgó olajjal és ételecettel hagyományos paradicsomsalátát készítünk, ha olyan étel mellé adjuk - ez most olyan, mert a sertésszelet sajtmártással mellé adtuk. Olívaolajjal és balzsamecettel készítjük pl. grillezett hús vagy grillezett zöldségek mellé, vagy sült sajt, mozarella mellé. Utóbbi esetben frissen vágott bazsalikom levelet is rétegezünk közé.

Receptkategóriák

Paradicsomsaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Borzasztóan fontosnak tartom, hogy az ilyen egyszerű fogások is finomak legyenek! A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN!!!

Hozzászólások (20)

Törölt felhasználó

Fincsinek látszik:)

Törölt felhasználó

Most csináltam meg,igaz uborkával.Nagyon finomnak t?nt,amikor betettem a h?t?be... :)

Törölt felhasználó

Szerintem ez nagyon jó lehet...Meg kéne próbálni :)

Szlovi

Nagyon jó recept, igaz én feldobtam egy kis mozzarellával. :)

Andrea

Kedves Ildikó! Nehezen szántam rá magam, hogy elkészítsem ezt a salátát, mert túlságosan egyszer?nek találtam. De annyira örülök, hogy meggondoltam magam, mert hihetetlenül finom! A balzsamecet és a hagyma együttese különösen fincsi. Szeretem a receptjeidet, mert érezni lehet bel?lük, hogy szívvel-lélekkel készíted ?ket és nagy örömödet leled benne. Köszönöm:-)

Harmathy Ildikó

és annak is örülök, ha másnak örömet okozok. Köszi Andrea

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept,én bazsalikommal is megszoktam szórni!De anélkül is nagyon finom!

Alicelany

Isteni finom! :)

Törölt felhasználó

Most találtam rá erre a nagyszer? receptre, rögtön ki is próbáltam és tényleg szuper. Egyetértek Árpival: a bazsalikom nagyon megdobja!

Tévésámán

Minden formájában szeretem a paradicsomot. És köszönöm a receptet! Mindenképpen ki fogom próbálni! :)

Törölt felhasználó

  "A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN!!!" Most komolyan... Ha cukorral szeretem, azzal fogom enni. Eddigi tapasztalataim szerint nincsenek k?be vésett szabályok a konyhában. Elhiszem, hogy nagyon sok embernek ez így finom, de a többinek meg cukorral ízlik. Nem kétpólusú világban élünk, nem csak jó és rossz létezik.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem.Fönséges volt.Bazsalikomot én is tettem bele és b?ven petrezselyemzöldet.Lilahagymát használtam a tetejére kockára vágott fetasajt került.Köszönöm Ildikó.

Harmathy Ildikó

szívesen, Majorka!

hangya68

Lilahagymával készítettem el. A balzsamecet nagyon jól passzolt hozzá. Bazsalikomom sajnos nem volt, legközelebbre azt is beszerzek, azzal is ki fogom próbálni. Annyira egyszer? és mégis nagyon-nagyon finom. Köszi :-)

Éva-Anyóca

Nagyon finom volt, köszönjük.:-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Terhesen ettem életembe el?ször ezt a salátát. Az pont tárkonyos ecettel volt készítve, azóta én is szoktam csinálni és mindig tárkonyos ecettel. Imádom!

Molnár Erika

Kedves Harmathy Ildikó, A recepted alapján elkészített saláta valóban nagyon ízletes. Egész évben, rengeteg alkalommal készítek paradicsomsalátát minden féle variációban, mert imádom a jó íz?, édes, zamatos paradicsomot ... nyami-nyami :)))! Ám ha elfogadsz egy jó tanácsot, arra kérlek, ne próbálj az ügyeletes, mindenkinek megakarom mondani, hogyan kell az életét élni típusú, észosztó szerepében tetszelegni az ilyan kijelentéseddel, hogy "A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN"!!! ... Mert az emberek többsége rosszul viseli, ha utasítják és mert igenis nagyon finom az ecetes-cukros lével elkészített változata is - én magam is kedvelem:)! Sok féle ízesítéssel készítem, nagyon változatosan, mégis az egyik kedvencem a klasszikus módon, cukros-ecetes vízzel készített!? Kevésbé bicskanyitogató egy olyan kiírás, mint mondjuk a nekem már nem tartozik a kedvenceim közé, a tradicionális cukros-ecetes lével nyakon öntöt változat ... További kellemes f?zöcskézést kívánok! Üdvözlettel: Molnár Erika

Harmathy Ildikó

Kedves Era! Elfogadom, valóban nem kell 'észt osztani', és tényleg nem! Nem írtam a story-hoz, de egy régi beszélgetés járt a fejemben - miért is nem írtam le akkor? - Budapest felé autóztunk páran Kapolcsról, a Francia Intézetben volt egy 'Borcímke a M?vészek megfogalmazásában' rendezvény, oda tartott nemzetközi csapatunk. Autózás közben vita kerekedett valamely élelem elkészítését illet?en, hogy így-e vagy úgy-e, ki erre hivatkozott, ki arra, amikor Anne azzal folytotta belénk a szót, hogy van, aki a salátát ecetes-cukros vízzel készíti. Tényleg van ilyen, lám Te is Era, nem is volt ellenérv, elnémult a társalgás. Üdvözlettel: Ildikó Mindenkinek a szíve joga, bármit írogatok én, Te is tudod, Era!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek