r
Nosalty Logó

Nigella-féle majonézes káposztasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
labopetra
Nigella-féle majonézes káposztasaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 350 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1400 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 107 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 350 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    12464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 1400 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A káposztát, a répát, a zellert lereszeljük. Hozzákeverjük a hagymát.
  2. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, és összekeverjük a zöldségekkel.
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 31282
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Receptkategóriák

Nigella-féle majonézes káposztasaláta
labopetra 65 recept

Sült csirkéhez ideális kísérő. Az öntethez az aludttejet helyettesíthetjük joghurttal, a juharszirupot mézzel.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Szupi recept, de ha lehet egy tanácsom, akkor azt javasolnám, hogy aki megteheti az ne helyettesítse a juharszirupot mézzel, mert sok a különbség f?leg az ízében. És bár elég drágácska, de aki egyszer megkóstolja, emlékezni fog az ízére mindig. Üdv.

Törölt felhasználó

Hát nem tudom Nigella ezt a receptet honnan vette, de az Amerikában is elterjedt KFC káposztasalátája szinte teljesen ugyan ez. :) A különbség az hogy abba cukor kell édesít?szernek. De mindenesetre nálunk eddig minden alkalommal nagy sikert aratott ez a saláta :D Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Sonce

csatlakozom L.Anikóhoz,ez a KFC-s káposzta sali,de ett?l függetlenül nagyon finom,az egyik kedvencem :-)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.