r
Nosalty Logó

Görög saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Görög saláta
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 841 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 420 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    2907 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 841 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1333 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbe, majd negyedekre vágjuk, az uborkát szeleteljük.
  2. A feta sajtot egyforma kockákra vágjuk, a lilahagymát szeleteljük.
  3. Tálba tesszük a hozzávalókat, olívaolajjal locsoljuk és morzsolt oregánóval hintjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 204
  • 7 napos nézettség: 1221
  • Össznézettség: 300800
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű klasszikus.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mi is így csináljuk, ez az igazi!

Törölt felhasználó

Ez tényleg finom:)

Törölt felhasználó

A francia saliba nem szoktam krumplit tenni

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet. Nagyon ízletes,és szerintem is ez az igazi görög sali.

bANDYka

sztem bazsalikom?

Törölt felhasználó

Én friss bazsalikomot is tettem bele és nagyon finom lett :-). Egyszer? és könny? recept. Köszi szépen!

Tarackos

6 hónapig dolgoztam görögországban,pontosan így csinálják,azzal a különbséggel,hogy nem kígyó uborkából,hanem fürtösb?l készítik rengeteg olíva olajjal,de ez a lényegen nem változtat.Korrekt a recept.

Zsuzsamama56

A fürtös uborkát nagyon kedveltem én is,sajnálom,hogy apró kis kigyóuborkához hasonlóak nálunk nincsenek,csak a mediterrán országokban találkoztam vele.

Törölt felhasználó

Én eddig nem raktam rá oregánót, most megdobtam egy kicsivel. Pazar nyári íz kisütött e fejem felett a nap! :-)

Zsuzsamama56

Görögországban ettem ilyen salátát el?ször,és bevallom nagyon rossz volt.Természetesen nem puccos helyen,hanem a tengerparti étteremben.Nekem a hazai készítési mód jobban ízlik.Jómagam is eszerint készítem,egy kis balzsamecettel még megbolondítom,és bazsalikomot aprítok még bele,mert az oreganót nem kedveljük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.