Mindenki tudja, hogy a folyadékbevitel létfontosságú az általános egészség szempontjából – mégis fárasztó feladatnak tűnhet, különösen, ha nem szereted a sima vizet. A jó hír, hogy nem feltétlenül kell egész nap folyadékot kortyolgatnod ahhoz, hogy hidratált legyél. A szilárd ételek is tartalmaznak vizet, így amit megeszel, az is hozzáad a nap folyamán bevitt mennyiséghez. Bár minden gyümölcs és zöldség tartalmaz vizet, vannak olyanok, amelyek kiemelkednek a többi közül. Mutatjuk a hét leghidratálóbb zöldséget és gyümölcsöt.

Uborka
Az uborka 96 százalékos víztartalmával a leghidratálóbb zöldség, ami a tányérodra kerülhet. A magas víztartalma mellett az uborka jó forrása a K-vitaminnak, amely támogatja a csontok egészségét, valamint az olyan antioxidánsoknak, mint a béta-karotin és a flavonoidok, amelyek a gyulladások ellen küzdenek.
Autentikus tzatziki
A tzatziki egy hagyományos, görög, fokhagymás-joghurtos-uborkás szósz illetve saláta, amely világszerte kedvelt. Gyrosmártásként is ismert, mivel általában a gyroshússal töltött ...
Zöld juice, azaz a Green Glowing Drink
Tiktokon nagyon elterjedt ital ez a zöld zöldség-gyümölcslé, ami jótékony hatással van az emésztésre, puffadásra, bőrre, úgyhogy mindenképp ki kellett próbálnunk. Ízlés szerint 1-2 ...
Mexikói avokádósaláta
Egy kirobbanóan friss, ízekben gazdag, villámgyorsan elkészíthető salátát készítettünk a hűtőben lapuló, csodásan beérett avokádókból. Az élvezeteket fokozandó nem csak a ...
Görögdinnye
Angolul nem véletlenül hívják watermelonnak (vízdinnye), ugyanis kiváló vízforrás: 92 százaléka víz! Emellett A- és C-vitamint tartalmaz, két olyan tápanyagot, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer normális működéséhez. A görögdinnye emellett a legjobb gyümölcsforrása a likopinnak, egy erős antioxidánsnak, amely a Massachusetts Amherst Egyetem szakértői szerint csökkenti a betegségek kockázatát.
Görögdinnyejuice
Ez az egyszerű görögdinnyelé tökéletes a forró nyári napokra. Mindössze 2 összetevőből készült, (plusz a jég és a menta), cukor hozzáadása nélkül. Igazán különleges, finom és ...
Duplán görög saláta
Már csak a név miatt is úgy éreztem, muszáj megalkotnom ezt a salátát, persze hajtott a kíváncsiság is, hogy megtudjam, mennyire képes beilleszkedni a lédús dinnye a klasszikus görög ...
Chilis, lime-os dinnyefagyi
A görögdinnye egyenlő a nyárral, és nyáron a fagyi a legkapósabb finomság. Ezek a görögdinnyés jégnyalókák tökéletes hűsítők egy forró nyári napon: jéghidegek, gyümölcsösek ...
Paradicsom
Lenyűgöző 94-95 százalékos víztartalmával a paradicsom a hidratálás bajnoka. Ez azt jelenti, hogy például egy közepes méretű paradicsom nagyjából 1/2 csésze vizet tartalmaz. Ráadásul szintén gazdag a betegségek ellen védelmet jelentő likopinban, valamint immunerősítő C-vitamin és folyadékszabályozó kálium is nagy mennyiségben található meg benne.
Libanoni paradicsomos lepényszendvics (‘arouss)
Az ‘arouss egy szimpla libanoni szendvics, amelynek alapját puha pita (a Közel-Kelet ezen részén inkább laposabb, tortillára emlékeztető) adja. Erre általában krémes joghurtsajt-krém, ...
Kovászos uborkás gazpacho
Ha még nem vagyunk torkig a nyár legüdítőbb hideg levesével, vigyük el egy utolsó körre, mégpedig a legéretebb nyárvégi paradicsomok és a szezon legvégső kovászos uborkájának ...
Sokszínű paradicsomos-mascarponés pite
A pite nem csak édes lehet: ha az omlós tésztát bazsalikomos mascarponekrémmel töltjük meg, majd ráhalmozzuk a legszebb színű paradicsomkarikákat, miénk lehet egy különleges sós pite, ...
Sárgadinnye
A sárgadinnye szintúgy remek választás a folyadékbevitel növelésére. Nemcsak hogy közel 90 százaléka víz, de káliumot is tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges folyadékháztartáshoz és vérnyomáshoz.
Ezenkívül rengeteg C-vitamint és béta-karotint tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert és a szem egészségét.
Dinnyesaláta fetával és mentával
Ez a dinnyesaláta a nyár legfrissítőbb összetevőiből áll. Uborkával, friss mentával, lime-mal és fetasajttal készül. Ez egy szuper könnyed nyári saláta- vagy köretötlet, amely ...
Mentás-joghurtos sárgadinnye-krémleves
A sárgadinnye nagyon édes, így talán kissé unalmas tud lenni önmagában, ezért mi most lime levével és héjával adtunk neki egy kis savasságot, sőt, a mentától frissességet, a ...
Sárgadinnye sonkával, azaz Prosciutto e Melone
Ha egy könnyű nyári előételről van szó, a prosciutto sonka és a sárgadinnye minden idők egyik legnagyobb kedvence. Van valami csábító a sós és édes ízek kombinációjában, ami ...
Római saláta
Egy másik hidratáló élelmiszer a római saláta, amely 95 százalékban vízből áll. Ráadásul rendkívül jó káliumforrás, ami kulcsfontosságú a sejtek folyadékegyensúlyának fenntartásához. A jégsaláta hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de azért ízben nem tudja utolérni a római salátát.
Laktató pizzasaláta
Ha egy igazán laktató salátát szeretnénk felszolgálni, mely igazán izgalmas alapanyagokat tartalmaz, akkor megtaláltuk a tökéletes receptet. Biztosak vagyunk benne, hogy senki nem marad ...
Energiabomba saláta
Friss vágott saláta tele proteinnel, nem csak testépítőknek! Ha ezzel indítod a napot, teljes energiával feltöltve végig bírod majd. A recept egyenesen Hawaii-ból, Oahu szigetéről ...
Az eredeti cézársaláta
A cézársaláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, ...
Retek
A reteknek is magas a víztartalma, körülbelül 95 százalék, ami más gyökérzöldségekkel összehasonlítva kiemelkedő. Összehasonlításként a paszternák például 80 százalék vizet tartalmaz. A retek emellett jó C-vitaminforrás, amely támogatja a kollagéntermelést és a bőr általános egészségét, így tápanyagdús választás a hidratáltság fokozására.
Brokkolicézár minden földi jóval
Egészséges és kiadós saláta, amiben annyi minden van, hogy egy könnyed főételnek is elmehetne. Nyár végére vagy ősz elejére tuti recept, és kiváló a munkába ebédre, vagy otthon ...
Hideg avokádókrémes retekleves
A hónapos retek hava elmúlt, de lesz nemsokára másik bordós bogyónk, ebből és jégcsapretekből is elkészítheted ezt a hideg, üdítő levest, és ajánlom, tedd meg, mert ez lesz az idei ...
Szárzeller
A szárzeller 95 százalékban vízből áll, így előnyös élettani hatásokkal jár a ropogtatása. Ráadásul fontos antioxidánsokat, például C-vitamint, béta-karotint és flavonoidokat tartalmaz, valamint rostokat, amelyek segítenek, hogy az emésztés terén is minden simán menjen.
Hideg zelleres uborkaleves
Nyári hőségben a legjobb választás egy hideg uborkaleves, melyet sima és vegán tejföllel is el lehet készíteni, minél sűrűbbre készítjük, annál jobban laktat és nem is kell más ...
Hajdinás lencsesaláta
Önmagában is isteni, de akár sült húsok mellé, köretnek is tökéletes választás. Na, meg a lencseáztatással sem kell bajlódni, ugye...
Kínai ropogós zellersaláta
Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos cikkek, tippek, receptek: