r
Nosalty Logó

Sokszínű paradicsomos-mascarponés pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Sokszínű paradicsomos-mascarponés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    417.5 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5683.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    4476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    1091 micro
  • β-karotin
    5053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 5122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1261 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval késes aprítóba tesszük, majd rákockázzuk a hideg vajat. Gyors, pulzáló keverésekkel morzsás állagúra dolgozzuk. Utána folyamatos keverés mellett annyi hideg vizet csorgatunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta (nagyjából 6 evőkanál).
  2. A tésztát lisztezett felületen gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrjuk (ne dagasszuk sokáig, mert akkor nem lesz omlós a pite), majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30 percre.
  3. Ha letelt a pihentetés ideje, a tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Egy 22 cm átmérőjű piteformába engedjük, majd villával megszurkáljuk. Kibéleljük sütőpapírral, amibe valamilyen nehezéket (rizs, bab) helyezünk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 20 percig sütjük a papírral és nehezékkel, majd további 10 percig anélkül. Kivesszük, és hagyjuk rácson teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. A mascarponét elkeverjük a sóval, borssal és pestóval. A paradicsomokat karikákra vágjuk.
  2. A krémet a kihűlt tésztába öntjük, és elegyengetjük benne. Majd elrendezzük rajta a paradicsomkarikákat. Meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a bazsalikomleveleket és a parmezánból is forgácsolunk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 164
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 21.

Receptkategóriák

Sokszínű paradicsomos-mascarponés pite
Lakos Benedek 263 recept

A pite nem csak édes lehet: ha az omlós tésztát bazsalikomos mascarponekrémmel töltjük meg, majd ráhalmozzuk a legszebb színű paradicsomkarikákat, miénk lehet egy különleges sós pite, ami ebédre, vacsorára is isteni választás.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!