A hét szakácsa: Éva-Anyóca

E heti főszakácsunk a csupa mosoly Éva-Anyóca. Tőle már rég megtanulhattátok, hogy takarékosan főzni nem ördöngösség – csak kreativitás és szeretet kérdése. Ismerjétek meg őt jobban!

Büszke, boldog, kétgyermekes édesanya és feleség vagyok.Már 10 éve nem tudok dolgozni. Ezért teljesen a családomnak élek, megpróbálok megtenni mindent, hogy boldog, biztos, stabil háttérből indulhassanak nap mint nap iskolába és dolgozni. Lányom általános iskolából ballag a nyár elején, a fiam pedig tavasszal érettségizni fog. A férjem dolgozik éjt nappallá téve értünk.Elég nehéz egy fizetésből élni – ami az elmúlt pár év alatt, sőt az utóbbi hónapokban, még nehezebbé vált. Szinte szó szerint „varázsolni" kell a konyhában, hogy olyan étel legyen az asztalon, ami finom, laktató, mindenkinek ízlik.Sokat segít, hogy van udvarunk, a lehető legtöbb alapanyagot megtermeljük, csirkéket is tartunk. Ezen tevékenységek, sok közös, együtt töltött percet-órát kívánnak, így a tavasz-nyár-ősz rengeteg dolgos, de boldog, beszélgetős, sőt: nevetős pillanatot, órát okoz.

A hét szakácsa: Csiki Piroska >>

Fantasztikus dolog az internet és a NoSalty. Örülök, hogy pár éve rátaláltam.A fiam és a lányom biztattak, hogy lépjek be, merjek „szakács" lenni, feltenni azokat az ételeket, melyeket a családunk szeret. Bátortalan voltam eleinte.Aztán az elismerő, kedves szavak a főztömre, nagy lelkesedéssel töltöttek el.Nem minden az extra minőségű alapanyag, de ha szeretettel készíti az ember, akkor csodákra képes. Így szerette meg a fiam pl.: a zöldborsót, spenótot, sóskát, sütnivaló tököt... Vagy ismeri meg a kígyóuborkát, meg a zöld cukkinit, és már nem keveri össze.Szeretem az általatok feltett ételeket is, sokat nagy örömmel próbáltam már ki, volt, amelyiket többször is.Azt gondolom, el kell hinni, fogadni, főleg manapság, hogy azok az ételek, melyek nem különleges alapanyagból készülnek, mégis lehetnek finomak, laktatóak, ha szeretettel készülnek. Sajnos a szeretet mellett ma a pénztárca tartalma is befolyásoló. Nagyon. Egyre többünknél.Kérek mindenkit, fogadja szeretettel a másik receptjét!

A hét szakácsa: Klári >>

Ha valaki a recepthez hozzászól, kritizál, tegye: de ne a méreg, a düh vezérelje, ha végképp nem tetszik, hagyja ott a receptet, hozzászólása nélkül – mert ezzel a már gyakorlott vagy kezdő szakácsnak a kedvét veheti el, ez nem tisztességes senkivel szemben.Nem kell minden receptet szó szerint követni, se a bele tett anyag, se a mennyiség terén. Bátran kísérletezzünk!Hagyatkozzunk az emlékeinkben élő vagy az új ízekre, amit ki szeretnénk próbálni.Így vált az én családi mindennapi tevékenységem, a főzés, sütemény sütése – nagyon fontos hobbivá. Merjél kísérletezni, elsősorban magad és a családod kedvéért!

A hét szakácsa: Muci >>

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek