r
Nosalty Logó

Töltött édes kelt kuglóf

Éva-Anyóca
Töltött édes kelt kuglóf
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

1266
Kalória
23.6g
Fehérje
198.3g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
82.5g
Víz
155.9g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
53.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 7587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6941.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    3709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1189.7 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 7587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba beletesszük a lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukor, tojásokat, margarint, vajat, és kézzel összemorzsoljuk.
  2. Bögrébe a langyos tejet a cukorral, és a friss élesztővel felfuttatjuk.
  3. Beleöntjük a lisztes tálba, és jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva konyharuhával, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A formát kiolajozzuk, a sütőt begyújtjuk.
  5. Ha megkelt a tészta, kb 24-30 gombócot formázunk (ha kevesebb, akkor a gombóc nagyobb, ha több, akkor a gombóc kisebb. Négyszeri alkalommal kell sütni a kuglófformával, ha 24-et készítünk, ötszöri alkalommal, ha 30-at készítünk.)
  6. A gombócok ezalatt az idő alatt (kb 15 perc) még szépen keltek, álltak.
  7. A gombócok közepébe mélyedést nyomunk, és olyan alakja lesz, a gombócnak, mint egy nyitott tenyérnek, amit kicsit behajlítunk, így belefér akár egy kis labda is, de ide : ebbe teszünk 1 kk dzsemet, majd a tésztát, összefogjuk, bezárjuk, és megtöltjük ilyen módon az összes gombócot.A gombócok a megtöltés után, még szépen kelnek.
  8. Betesszük a formába, és a meleg sütőben a középső rácsra téve aranybarnára sütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, várunk 4-5 percet, hogy ki tudjuk szedni, majd újra picit olajozzuk a formát, bele a következő adag gombóc, és kisütjük.
  10. Ha kisült az összes gombóc, amit egy jénaiba szedtünk ki, tálaljuk: narancsdzsemmel, és a Nesquik sziruppal. A gombóc ebben a sütőformában kis kuglóffá alakul át, mire kisül, csodás alakú és kelt.

A töltelékhez és a tálaláshoz

  1. Ha kisült az összes gombóc, amit egy jénaiba szedtünk ki, tálaljuk: narancsdzsemmel, és a Nesquik sziruppal. A gombóc ebben a sütőformában kis kuglóffá alakul át, mire kisül, csodás alakú és kelt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x5x26

Jó meleg, friss, laktató, finom, édes második fogást szerettem volna készíteni. Nem a szokásos formában, ezért bár kelt tészta, de csodásan megsült, puha, kívülről csodás aranybarna kis kuglóffá sült, zöldségleves után nagyon, de nagyon finom volt, jól sikerült. :-) Délutáni uzsonnának is nagyon jó, finom tejjel, - vacsorára egy darab se maradt.:-)) Elfogyott: a család, és az én nagy örömömre! :-)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek