Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj

Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj
Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj
165 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 115 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen ettünk már sertéskarajt. Szerettem volna, ha finom, de nem olajtól csöpögős ételt készítek, és még ráadásul laktató is:-) Így született meg ez az ötlet, aminek a család örült, és külön öröm volt számomra, hogy a rizs nemcsak szép látványt nyújtott, hanem finom is volt, így máskor is vehetek barna rizst:-)) Ennyi a történetem:-))

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor :-)) Feltétlenül adjunk mellé házi készítésű őszibarack, vagy sárgabarack befőttet:-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliburgonyákat enyhén sós vízben feltesszük főni, kb. 15 perc fedő alatt, míg készre fő, majd a vízben hűtjük ki, és megpucoljuk.
  2. A hússzeleteket kissé kiverjük, mindkét oldalát a görög fűszerrel megszórjuk, mindegyik tetejére teszünk egy szelet gépsonkát, erre pár levélke friss rozmaringot, erre a kifliburgonyákat a közepére, és félbe hajtva, a kifaragott rozmaringággal összefogjuk, megtűzzük (hogy a tölteléke ne jöhessen ki a párolása alatt).
  3. A sütőzacskóba tesszük, egymás mellé, a zacskót lezárjuk, tepsibe téve a tetején néhány lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kijöhessen. A sütőben kb. 170 fokon 50-60 percig pároljuk.
  4. A rizst megmossuk, egy jénaiba olajat teszünk, rá a mosott rizst, a vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, a sót (ételízesítőt), kétszeres mennyiségű vizet, és rátesszük jénai tetejét.
  5. Sütőben kb. 45 perc alatt összepároljuk, és még benn hagyjuk 10 percig, majd kivesszük és tálalhatjuk.
  6. Tálaláskor paradicsommal, zöldpaprikával, petrezselyemzölddel, reszelt sajttal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kifliburgonyával töltött sertéskaraj párolva, gépsonkás-kifliburgonyás párolt sertéskaraj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-23 15:27

Kedves Olaszné Anci!

Nagyon köszönöm:-))
Most még van némi fény, még "csak" ősz van, és vannak friss zöldfűszerek és zöldségek.
Később, már elég nehéz lesz színeket és hangulatot varázsolni, azaz tényleg csodára lesz szükség némely esetben:-))
De nem baj, azok is kellenek:-))
Szép vasárnap délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-23 15:24

Kedves csikipi!
Nagyon szépen köszönöm:-)
Remélem, ha elkészíted, ízleni fog.
Jó pihenést kívánok a vasárnap délutánra!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-10-21 20:26

Kedves Éva-Anyóca !
Csatlakozom Piroskához és én is szívből gratulálok, nagyon jó a recept és
a tálalás is szemet gyönyörködtető ! Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2011-10-21 18:49

Kedves Éva-Anyóca!
A recept tartalma is nagyon jó, és a fotó is hangulatos, mutatós. Gratulálok. Piroska.

943
sertés rövidkaraj 1.2 kg
gépsonka 20 dkg
kifliburgonya 1 kg
rozmaring 16 szál
görög fűszerkeverék 50 g
barnarizs 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
petrezselyem 2 szál
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db