Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
6g olívaolaj57 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
1g só0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g alaplé3 kcal
-
48g cukkini8 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
80g krémsajt200 kcal
-
140g tészta519 kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
32g olívaolaj283 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
4g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
240g cukkini39 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
400g krémsajt1000 kcal
-
700g tészta2597 kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
7g póréhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
7g zöldpaprika1 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
17.4g csirkemellfilé21 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g alaplé0 kcal
-
8.4g cukkini1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
13.9g krémsajt35 kcal
-
24.4g tészta90 kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 229 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 314 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1382 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2442 micro
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 239.6 g
Zsír
-
Összesen 243.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7450.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 561 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 697 mg
-
Foszfor 2790 mg
-
Nátrium 2640 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 584.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1144.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1441 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 1568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 102 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1990 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 864 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 6910 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12209 micro
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 425 micro
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
1 db póréhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db zöldpaprika
-
8 szál kakukkfű
-
1 kávéskanál só
-
1 csokor petrezselyem
-
50 dkg csirkemellfilé
-
bors ízlés szerint
-
2 dl alaplé
-
2 dkg vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
2.5 dl habtejszín
-
70 dkg tészta
Elkészítés
- A csirkemellet mossuk, leszárítjuk, kicsi kockákra vágjuk fel. A pórét alaposan mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát áttörjük. A zöldpaprikát kicsire felkockázzuk a kicsumázás után. A kakukkfüvet leveleire szedjük, petrezselymet finomra vágjuk. A sárga cukkini két végét levágjuk, majd a cukkiniket apró kis kockákra vágjuk fel.
- Extra szűz olívaolajon a felkarikázott pórét és a fokhagymát, a zöldpaprikát felkockázva a sóval fedő alatt kis lángon megpároljuk.
- Beletesszük a felkockázott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, ráöntjük az alaplevet, és fedő alatt kis lángon, kb. 150 fokon 30-35 percig főzzük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Ekkor tesszük bele a cukkinit, a petrezselymet, kakukkfüvet, ezzel már csak 3-4 percet fő, majd beletesszük a sajtkrémet, elkeverjük, ráöntjük a habtejszínt, ezzel is elkeverjük, és összeforraljuk, kóstoljuk közben, ha kell még, ízesíthetjük, belekeverjük a vajat, elkeverjük, és már csak a tésztát várjuk bele.
- Lobogó sós vízben előírás szerint a linguini tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kész csirkemelles-cukkinis szószba forgatjuk bele.
- Tálaljuk azonnal és forrón, díszítve a petrezselyemmel, kakukkfűvel és zöldpaprikával, póréhagymával. Kínálhatunk hozzá: reszelt trappista sajtot, parmezánt, füstölt sajtot is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6040
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Ajánló
A szószos fogás után finom bort kínálhatunk, esetleg finom házi szörpöt, rengeteg a választék, vagy sima ásványvizet.:-) Kínáljunk hozzá reszelt sajtot: füstöltet, trappistát, parmezánt, de magában is kiváló fogás.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Végre van a kertben csodás és zsenge sárga cukkini, zöldpaprika, friss fűszerként citromos kakukkfű, petrezselyem, na és póré, de mivel nekem még nem olyan nagy, mint a piaci vagy bolti, ezért 4-5 darabot használtam fel. Nagyon jó, hogy megtaláltam az egyik sajt család új termékét, a hidegen és melegen is felhasználható krémsajtját, dobozos, könnyen adagolható, és nagyon finom.:-)) Ehhez a színes kavalkádhoz a sajtos krém, valamint a tejszín nagyon jól passzolt, és a tészta csak a linguini lehetett, amivel tálaltam. Könnyed nyári újburgonyás-zöldségleves után nagyon finom ebéd lett. :-)