r
Nosalty Logó

Csirke bolognais-chilis babos szósszal

Éva-Anyóca
Csirke bolognais-chilis babos szósszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

1224
Kalória
73.6g
Fehérje
154g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
430.6g
Víz
189.2g
Koleszterin
20.5g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 7340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4003 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 1224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    441.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17472 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    924 mg
  • Kálcium
    2584 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    1537 mg
  • Foszfor
    5227 mg
  • Nátrium
    7017 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    924.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

Víz

  • Összesen
    2583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3842 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    5032 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24018 micro
  • Lut-zea
    4102 micro
Összesen 7340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat és -szárnyakat megmossuk, leszárítjuk.
  2. A fokhagymát tisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
  3. A konzerv gomba levét leöntjük, felezzük a gombákat.
  4. A chilis babról a levet leöntjük (aki szereti, hagyja meg!).
  5. Az egész paradicsomos konzerveket tálba öntve, késsel kicsit feldaraboljuk.
  6. A bolognai szószt kinyitjuk.
  7. Egy tálba téve a combokat és szárnyakat, a fokhagymaszeletekkel és a fűszerkeveréket, friss petrezselyemzölddel, a finomra vágott zellerzölddel átforgatjuk.
  8. A sütőzacskóba tesszük a húsokat, a gombát, a chilis babot, az egész paradicsomot feldarabolva, a virslit felkarikázva, és a szószt. A zacskó száját befogva, jól átmozgatjuk, hogy minden mindenhová elérjen.
  9. A sütőzacskó száját lezárjuk, és tepsibe tesszük úgy, hogy a tetején 6-7 lyukat szúrunk fogpiszkálóval. Előmelegítet sütőben készre sütjük, pároljuk.
  10. A vizet feltessszük forrni, teszünk bele olajat, és ha forr, beletesszük a tésztát, sót, és a leírás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, tálba tesszük.
  11. Tálaljuk friss paradicsommal, salátával, petrezselyemmel a húst, a szószt és a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6

Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és bolognai imádó, ez a változat neki is tetszett.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...