r
Nosalty Logó

Csirke bolognais-chilis babos szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirke bolognais-chilis babos szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1224 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 7340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 141 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4003 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 1224 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    441.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17472 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    924 mg
  • Kálcium
    2584 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    1537 mg
  • Foszfor
    5227 mg
  • Nátrium
    7017 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    924.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    2583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3842 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    5032 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24018 micro
  • Lut-zea
    4102 micro
Összesen 7340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat és -szárnyakat megmossuk, leszárítjuk.
  2. A fokhagymát tisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
  3. A konzerv gomba levét leöntjük, felezzük a gombákat.
  4. A chilis babról a levet leöntjük (aki szereti, hagyja meg!).
  5. Az egész paradicsomos konzerveket tálba öntve, késsel kicsit feldaraboljuk.
  6. A bolognai szószt kinyitjuk.
  7. Egy tálba téve a combokat és szárnyakat, a fokhagymaszeletekkel és a fűszerkeveréket, friss petrezselyemzölddel, a finomra vágott zellerzölddel átforgatjuk.
  8. A sütőzacskóba tesszük a húsokat, a gombát, a chilis babot, az egész paradicsomot feldarabolva, a virslit felkarikázva, és a szószt. A zacskó száját befogva, jól átmozgatjuk, hogy minden mindenhová elérjen.
  9. A sütőzacskó száját lezárjuk, és tepsibe tesszük úgy, hogy a tetején 6-7 lyukat szúrunk fogpiszkálóval. Előmelegítet sütőben készre sütjük, pároljuk.
  10. A vizet feltessszük forrni, teszünk bele olajat, és ha forr, beletesszük a tésztát, sót, és a leírás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, tálba tesszük.
  11. Tálaljuk friss paradicsommal, salátával, petrezselyemmel a húst, a szószt és a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5519
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Tálaljuk jó sok reszelt sajttal. Aki szereti, a csípősebb ízt, természetesen tehet hozzá még erős paprikát. Finom bor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirke bolognais-chilis babos szósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és bolognai imádó, ez a változat neki is tetszett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jujj, ez nagyon jól hangzik, elmentettem :D

Éva-Anyóca

Kedves Yvainne! Remélem, hogy elkészítéskor sikerülni fog, finom ízek, :-)) Szép hétvégét kívánok. Éva-Anyóca

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek