Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke bolognais-chilis babos szósszal

Csirke bolognais-chilis babos szósszal
Csirke bolognais-chilis babos szósszal
81 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és bolognai imádó, ez a változat neki is tetszett.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

ajánlat

Tálaljuk jó sok reszelt sajttal. Aki szereti, a csípősebb ízt, természetesen tehet hozzá még erős paprikát.
Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat és -szárnyakat megmossuk, leszárítjuk.
  2. A fokhagymát tisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
  3. A konzerv gomba levét leöntjük, felezzük a gombákat.
  4. A chilis babról a levet leöntjük (aki szereti, hagyja meg!).
  5. Az egész paradicsomos konzerveket tálba öntve, késsel kicsit feldaraboljuk.
  6. A bolognai szószt kinyitjuk.
  7. Egy tálba téve a combokat és szárnyakat, a fokhagymaszeletekkel és a fűszerkeveréket, friss petrezselyemzölddel, a finomra vágott zellerzölddel  átforgatjuk.
  8. A sütőzacskóba tesszük a húsokat, a gombát, a chilis babot, az egész  paradicsomot feldarabolva, a virslit felkarikázva, és a szószt. A zacskó száját befogva, jól átmozgatjuk, hogy minden mindenhová elérjen.
  9. A sütőzacskó száját lezárjuk, és tepsibe tesszük úgy, hogy a tetején 6-7 lyukat szúrunk fogpiszkálóval. Előmelegítet sütőben készre sütjük, pároljuk.
  10. A vizet feltessszük forrni, teszünk bele olajat, és ha forr, beletesszük a tésztát, sót, és a leírás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, tálba tesszük.
  11. Tálaljuk friss paradicsommal, salátával, petrezselyemmel a húst, a szószt és a tésztát.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 428
elküldve: 0
receptkönyvben: 152
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bolognais-chilis-gombás szósz csirkecombbal tésztával, bolognai szószos csirke sütőzacskóban párolva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-02 19:25

Kedves Yvainne!
Remélem, hogy elkészítéskor sikerülni fog, finom ízek, :-))
Szép hétvégét kívánok.
Éva-Anyóca

1244
csirke alsócomb 6 db
csirkeszárny 6 db
virsli 350 g
szárnyas fűszerkeverék 90 g
bolognai szósz 450 g
konzerv paradicsom 800 g
gombakonzerv 80 dkg
zellerlevél 2 db
fejtett bab 400 g
fokhagyma 6 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kagylótészta 750 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
salátalevél 2 közepes db
paradicsom 1 kis db