r
Nosalty Logó

Csirke bolognais-chilis babos szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirke bolognais-chilis babos szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 7340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4003 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 1224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    441.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17472 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    924 mg
  • Kálcium
    2584 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    1537 mg
  • Foszfor
    5227 mg
  • Nátrium
    7017 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    924.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    2583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3842 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    5032 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24018 micro
  • Lut-zea
    4102 micro
Összesen 7340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat és -szárnyakat megmossuk, leszárítjuk.
  2. A fokhagymát tisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
  3. A konzerv gomba levét leöntjük, felezzük a gombákat.
  4. A chilis babról a levet leöntjük (aki szereti, hagyja meg!).
  5. Az egész paradicsomos konzerveket tálba öntve, késsel kicsit feldaraboljuk.
  6. A bolognai szószt kinyitjuk.
  7. Egy tálba téve a combokat és szárnyakat, a fokhagymaszeletekkel és a fűszerkeveréket, friss petrezselyemzölddel, a finomra vágott zellerzölddel átforgatjuk.
  8. A sütőzacskóba tesszük a húsokat, a gombát, a chilis babot, az egész paradicsomot feldarabolva, a virslit felkarikázva, és a szószt. A zacskó száját befogva, jól átmozgatjuk, hogy minden mindenhová elérjen.
  9. A sütőzacskó száját lezárjuk, és tepsibe tesszük úgy, hogy a tetején 6-7 lyukat szúrunk fogpiszkálóval. Előmelegítet sütőben készre sütjük, pároljuk.
  10. A vizet feltessszük forrni, teszünk bele olajat, és ha forr, beletesszük a tésztát, sót, és a leírás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, tálba tesszük.
  11. Tálaljuk friss paradicsommal, salátával, petrezselyemmel a húst, a szószt és a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5679
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Tálaljuk jó sok reszelt sajttal. Aki szereti, a csípősebb ízt, természetesen tehet hozzá még erős paprikát. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke bolognais-chilis babos szósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és bolognai imádó, ez a változat neki is tetszett.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...