Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel

Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi kacsazsír: vettem 6 kg kacsahájat, és a tisztítása után, egy nagy lábasban, lassú tűzön a kicsikre feldarabolt hájat, szép lassan, lefedve, néhányszor keverve, 5-6 óráig sütjük, nagyon kicsi lángon. Fantasztikus illatok terjengtek a konyhában, már aki ezt szereti, mi igen, és nagyon finom lett a kisült tepertője, és a zsírja is, amivel most egy darabig tudok sütni-főzni. Remélem, máskor is lesz ilyen alkalom, hogy tudok  kacsahájat venni.:-)) Ebből indult ki az ebéd első alapanyaga: a kacsazsír.:-)) Egész egyszerű, de mégis finom pörköltet szerettem volna készíteni, ezúttal csak csirkemellfiléből, gyorsan megvan és finom, feldobta a zöldbab, amihez viszont a babér és a kapor passzolt, mindez egy merész húzás volt, de a végeredmény nekünk ízlett. :-) A rizs remekül ment hozzá, de tálalhatjuk nokedlival is. Most nálunk nagyon sikeres a barna rizs. Az ebéd sikerült, finom volt, hamar elfogyott, ízlett a családnak.. :-)

hozzávalók / 5 adag

A pörkölthöz

A körethez

  • 40 dkg rizs (barna)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ízlés szerint (vagy ételízesítő)
  • 8 dl víz (dupla mennyiségű (a rizs mennyiségének megfelelően dupla ))

A tálaláshoz

ajánlat

Finom házi szörp (esetleg bor). Sok tejföl. :-) Jó melegen tálaljuk a pörköltet és a rizst is. Előtte egy finom zöldborsóleves csipetkével - én azt főztem. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jénaiba tesszük az olajat, a mosott rizst, a sót vagy ételízesítőt, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, a jénai tetejét rátesszük, és az előmelegített sütőben középső rácson 45 percig pároljuk, majd még benn hagyjuk 10 percig a sütő kikapcsolása után, hogy teljesen kiperegjen a rizs.
  2. A lábasba tesszük az olajat, a vöröshagymakockákat, az áttört fokhagymát, sót és fedő alatt puhára pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott csirkemellfilét, átkeverjük, beletesszük a konzerv paradicsomot (lehet házilag eltett is), a borsot, ételízesítőt vagy sót, babért, kaprot, kevés vizet, elkeverjük és főzzük kis lángon, 150 fokon fedő alatt 45-50 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Tegyük bele az üveges sárgahüvelyű zöldbabot, és a szélesebb karikákra vágott virslit.
  4. Összefőzzük, kb. 8-10 perc és kész, tálalhatjuk.
  5. Tálalásnál tejföllel, és kaporral díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 515
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babéros csirkemellpörkölt rizzsel, kapros csirkemellpörkölt barna rizzsel, csirkemellpörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-27 09:27

Kedves Anci!

Köszönöm szépen, örülök neki, jó étvágyat hozzá! :-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

714
kacsazsír 1.5 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
1 kk
fűszerpaprika 1.5 ek
csirkemell filé 50 dkg
bors 1 kk
ételízesítő 2 teáskanál
babérlevél 3 db
kapor 2 tk
konzerv paradicsom 400 g
víz 2 dl
zöldbab 1.1 kg
füstölt virsli 25 dkg
rizs 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
víz 8 dl
tejföl 4 ek
kapor 1 ek