r
Nosalty Logó

Sütőtökös lapcsánka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sütőtökös lapcsánka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A lapcsánkához

A tálaláshoz

Összesen 1664 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A lapcsánkához

A tálaláshoz

Összesen 9986 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A lapcsánkához

A tálaláshoz

Összesen 288 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    934 micro
  • β-karotin
    4755 micro
  • β-crypt
    3891 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1664 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    928.7 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    416 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    316 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1758 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4393 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    362 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    804 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    28531 micro
  • β-crypt
    23344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 9986 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    672 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A lapcsánkához

A tálaláshoz

Elkészítés

A lapcsánkához

  1. A burgonyát pucoljuk, vízben hagyjuk egészben addig, amíg a sütnivaló tököt félbevágjuk, magját kikaparjuk.
  2. Megpucoljuk egy tálba: a nagylyukú reszelőn lereszeljük a kanadai tököt, majd bele a burgonyákat.
  3. Beleütjük a tojásokat, a sót tegyük bele és a frissen őrölt borsot, a friss rozmaringot és kakukkfüvet finomra aprítva.
  4. Teszünk lisztet bele, és jól elkeverjük.
  5. Bő forró olajban elkezdjük kisütni, kanállal szaggatunk egy adagot, úgy tesszük bele, hogy egy kissé lenyomjuk a közepét, mikor az olajba tettük.(serpenyőbe)
  6. Pár pillanat után, két fakanál segítségével, (laposak), kezdjük el forgatni őket, és legalább 6-7 alkalommal.
  7. Addigra szép aranybarna lesz, és nemcsak kívül, hanem belül is megsül.
  8. Itatós papírra, egy tálba kiszedjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 29244
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Aki szereti, annak egy finom bor, biztos jól fog csúszni. Mi ezt a sajttal és a tejfellel pótoltuk. Ásványvíz, na az se jön rosszul.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütőtökös lapcsánka
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a lapcsánkát, de annyi sütnivaló tökünk van, hogy kipróbáltam vele, milyen lesz. Isteni. És fantasztikusan átjött az édeskés tök íze is, a színe is szép volt, a friss fűszerek is érezhetőek lettek. Megérte a próbálkozás. A tejfel és a reszelt sajt, dobott rajta, bár nem feltétlen szükséges. Ha valaki másodikfélének szeretné elkészíteni, ide csak egy laza Zöldségleves illik, eléggé telítő ez a lapcsánka, de megéri. Azért tartott olyan sokáig az előkészület, mert le kell reszelni mindkét hozzávalót, és némely alkalommal, sajna az ujjaim is közel kerültek a reszeléshez, úgyhogy, ezért a hosszú előkészület. Igen kemény a tök is, a burgonyát meg nehéz fogni, de a cél érdekében mindent, és sikerült!

Hozzászólások (15)

Cafika

szia Éva-anyóca, ez a recept nagyon jól hangzik, amihelyst szerzek tököt, ki is próbálom. nekem van egy diódarálóm, amihez van egy nagyobb lyukú reszelö is, azzal lehet a nyers krumplit reszelni, szerintem a tököt is. megpróbálom. köszi a receptet üdv. Évi

Éva-Anyóca

Kedves cafika! Örülök neki,néha jól jön egy gyors ötlet? ebéd,nem gondoltam, hogy ennyire sikeres lesz - remélem, hogy ha már ilyen szuper gépezeted van, gyorsan le fogod tudni reszelni, ha a burgonyának jó, a töknek is! :-O Jó készítést kívánok, és remélem, sikerül és ízleni fog.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves cafika! Próbáld ki, én nem csalódtam benne.A gépezet jó ötlet, ugyanis akkor a kezed megmarad :-)) és ez ugye nem utolsó szempont.Jó sütögetést kívánok.Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves NoSalty Csapat! Köszönöm szépen:-)) Éva-Anyóca

Sigi

Nagyon finom lett!Köszönjük!

Éva-Anyóca

Egészségetekre.:-O Idén is készítsétek el .:-O Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Sigi! Nagyon örülök neki! Kedves egészségetekre:-)) Szép jöv? hetet kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! A két közepes nagy süt?tök súlyra kb mennyi? A 12 db közepes burgonya jól gondolom, hogy kb 1,2kg? El?re is köszönöm a segítségedet, a képen nagyon jól néz ki.

Éva-Anyóca

Kedves szemsan! Sokszor nem mérem , hanem érzéssel készítem a hozzávalók összeadását, amiért nem mindig kapok dicséretet, de az ember látja, ahogy áll össze az étel, hogy mi és mennyi kellene még bele. :-))) Igen, igazad van, a burgonya kb. annyi mennyiség, amennyit írtál.:-) A két közepes kanadai süt?tök az kb.: 20 vagy 25 cm-es darabra kell gondolni, mindkett? esetében, hogy mennyi a súlya, nem tudom,- saját termesztés volt, ?szinte leszek: nem mértem le súlyra, két kisebbet is vehetsz bel?le, vagy egy nagyot. Ráadásul pucolni kell, két végét levágni, magját kiszedni, mennyisége ezáltal csökken. Megvan a burgonya , ami 1 kg 20 dkg, lereszeljük. Ez a kezd? pont. Az arány lehet ugyanannyi : burgonya és sütnivaló tök, ugyanannyi mennyiség. Lehet több a burgonya, és kevesebb a tök. Ki mennyire szereti. Remélem,segítettem.:-) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

DiaNatura

Kedves Éva Anyóca! Nagyon tetszik a recepted, gratulálok!:) A reszelésr?l az jutott eszembe, hogy anyukám mondta, hogy ? több alkalommal csinálta késes aprítógépben a burgonya reszelést. Nagyobb poharú gépe van, állítólag villámgyorsan lehet végezni vele. Köszi a receptet! Szép estét! Üdv, Dia

Éva-Anyóca

Kedves diavega! Köszönöm szépen, csak egy ötlet volt, ami bevált.:-O Akkor szerencséd van, ha ilyen gép állhat a rendelkezésedre, még ha kölcsön is, nyersen eléggé makacs fogása van a töknek, és er?vel kell nyomni, hogy reszelni tudjad, a kezére meg jó, ha vigyáz az ember. Remélem, hogy sikerül elkészíteni, és ízleni fog. Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik kipróbálom köszönöm szépem :Lívi

Éva-Anyóca

Kedves gevi1931! Igazán örülök neki, tényleg finom második fogás, megéri a próbát. Remélem, hogy sikerül, és ízleni fog.:-O Szép napot és közelg? hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Tövismami

Remek ez a recept biztos kiprobálom, mert én is szeretem a süt?tököt minden változatban. De lenne egy kérdésem. Lehetne e ezt tepsiben süt?papiron sütni kis lapított halmokba? Mert én a fasirtot is a sütöben sütöm meg, igy nem issza tele magát olajjal.

Éva-Anyóca

Kedves Tövismami! Köszönöm, örülök neki , hogy tetszik.:-O Szerintem biztosan lehet, s?t tényleg jobb, nem szív be annyi olajat,- nagyon jó ötlet, én köszönöm.:-O Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon tetszik ez a süt?tökös recept, úgyhogy ma ki is próbálom. Igyekszem felhasználni az itt olvasott jó ötleteket is hozzá (aprítógép, süt?ben sütés), aztán remélem jól sikerül. :) Egyik kedvencem a lapcsánka egyébként is, szóval semmi rossz nem sülhet ki már ebb?l, azt hiszem. Már csak az a kérdés, hogy süt?ben vajon meddig süssem, de majd figyelgetem, hogy mikor t?nik jónak...

Éva-Anyóca

Kedves nasibandita! Remélem, hogy sikerült elkészíteni a süt?tökös lapcsánkát, és olyan lett, amilyenre gondoltál, és ízlett is.:-O A süt? nekem régimódi, kihagyták a fogantyúknál a számozásokat, még csak láng jelek sincsenek, hogy mi merr?l és hány méter,......azzal f?zetnék rajta, süttetnék benne : aki kitalálta,- de hát ez van, meg kellett szokni, és a Jézuska tavaly nem hozott, idén se fog, pedig nem voltam rossz :-O :-O , - és ráadásul még nem is üveges, tehát nem látok be, elég sokszor bármi készül, nekem ki kell nyitni az ajtaját, ...illetve, ha már többször készült az adott étel, az illata alapján, és azért némi id?t figyelve, tudom, de az illat mindent elárul, így vagyok a tökkel is. :-o Azért, igaz valószín? megkésve, de leírom, hogy a tepsit beburkolom vagy alufóliával, vagy süt?papírral, ne ragadjon le a karamellizálódó tök sülés közben, és a tököt kissé be szoktam vagdosni éles késsel, nem szükséges, anyósomtól láttam, azóta így csinálom: hogy a vastagabb rész is egyformán süljön a vékonyabb részével a töknek, ha kanadait sütök, és a tetejére, hogy ne fröcsköljön, már jártam úgy, lefedem alufóliával, ett?l függetlenül csodásan megsül, elválik a hús része a héjától, és karamellesen édes lesz, és a tepsit is könny? utána takarítani. :-o Bizony finom a sima natúr lapcsánka, és bármelyik f?szeres vagy más csodával ízesített változata is, örülök, hogy ezt választottad. Holnap még munkanap, de szép hétvégét kívánok. Éva-A.

Törölt felhasználó

Köszönöm a részletes válaszodat. Hááát, itt is valami hasonló süt? van sajnos. :D Egyébként nem jöttek még kés?n a tanácsok, mert végül csak holnap kerítek rá sort. :) Mondjuk azt a részét nem teljesen értettem, hogy a reszelt tököt miért kell még bevagdosni (én a lapcsánkát gondoltam a süt?ben elkészíteni), de lehet, hogy a sima süt?tök sütésére írtad. Remélem azért kapsz majd hamarosan egy olyan süt?t, amilyenre vágysz, hogy könnyebb legyen a konyhai alkotás! ;) Szép hétvégét neked is! Berni

Éva-Anyóca

Szívesen. :-o Az nem jó, ha úgy kell sütni-f?zni, ha mondjuk úgy : vakon sütünk és f?zünk, mert nincs a gépezetünkön semmi jelzés, és csak érzések , tapasztalatok alapján tudunk ételt készíteni. Reszelt tök,megsütve és bevagdosva tök : hmmm....igaz :-) - els? ötlet amit kaptam, süssem meg a tököt, ahogy kell, bevagdosva, a mód alapján, ahogy leírtam,itt Neked, és úgy a kicsire reszelt krumpli nyersen, meg ilyenek...végül is fincsi lett, de nem az igazi, na....De hát nem tudhatja az ember, kit?l jön a jó tanács. Ahogy apukám szokta mondani: egyszer meg lehetett enni.:-o Ezért azóta nyersen készül, reszeltem a burgonyával és az ujjammal együtt, és "gyilkosabb" módszer az tuti, ezért jó ha fel tudsz készülni, gépezetekkel, és így az id?, amíg reszelgetünk, sok, de az eredmény nekem jobb lett,- bocsi, hirtelen arra gondoltam, a sütésnél, amikor beszéltél róla. :-) Én értettem félre. Nagyon . :-O Már a hétvégére is gondoltam közben. Még egyszer bocsi.:-o Az a jó, hogy holnap készíted, és így már tiszta minden...:-O :-O Iparkodok jó anya és feleség lenni, de nem igazán hiszem, hogy a közeljöv?ben fog ez ide a konyhámba csodaként megjelenni..:-O De ki tudhatja,...mikor, már várom...-köszönöm :-o Szép hétvégét kívánok, és az ujjaidra vigyázzál, ha géped van az csúcs, remélem hogy sikerülni fog, ezek után már f?leg.:-O Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Na, elkészítettem a receptet némi módosítással. Sajnos a süt?ben sütés nem vált be nekem, úgyhogy legközelebb a serpeny?s módszert választom, akármennyi id?t is vesz igénybe. Én a sima lapcsánkát is úgy csináltam régebben, hogy pici olaj, kanállal elsimítom rajta és mindig pótlom, amikor nagyon felszívta. Mondjuk lehet, hogy ennél a tök miatt kell a b? olajban sütés, nem tudom. Ízre jó lett egyébként, de nekünk a sima krumplis jobban bejött, szóval lehet, hogy a jöv?ben inkább azt készítem (kevésbé veszélyes is a pucolása :D). :)

Éva-Anyóca

Kedves nasibandita! Én meg nem mondom, hogy azért kell-e sütni olajban, serpeny?ben, mert sütnivaló tök van benne,. ... nem tudom:-) Mindig így készült a lapcsánka, hát ezzel is így tettem. Minden esetre nagyon örülök, hogy kipróbáltad, és legalább egyszer ettetek, még ha a régire fogtok visszatérni, - igen, a süt?töknek jellegzetes íze van, és nem mindenkinek jön be, - a fiam is ebbe eszi meg, és a muffinba. És kész. Talán még ha krémleves készül...Például csináltam szószt bel?le a kif?tt tésztára, itt leltem rá e finomságra, és nem ette...:-(((( Szép, kellemes, békés emlékezésekkel teli hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

ha sietek a válasszal, nem tudok írni normálisan, bocsánat, remélem olvasható....:-)))) Éva-A.

mamuka

Ez a recept nekem is nagyon szimpatikus,mi is a tökimádók táborába tartozunk. :) Ki is fogom próbálni minél el?bb,csak a tök hámozásától ráz a hideg. Nincs véletlenül valakinek jó ötlete arra,hogyan lehet a süt?tököt könnyen és balesetmentesen megtisztítani? Én szoktam rántani is a süt?tököt,nagyon finom fokhagymás tejföllel. Csak itt is a hámozással van a gondom,ezért nehezen látok neki.

Éva-Anyóca

Kedves Bévi48! Nem is a tök hámozása a nehéz, ha éles nagy vágókéssel kisebbekre darabolod, és a magját kiszeded, jhobban lehet fogni, legalábbis én így tettem, de minenki ahogy gondolja,....a nehéz az, amikor már megpucolta az ember éles késsel, és én a hagyományos nagy lyukú részen nekiláttam reszelni, ahol a sajtot is szoktam, megállt az élet, mert a kezemet érte.:-(((( ....ekkor a szuper tökgyalut vettem el?, és tulajdonképpen azon nyomattam le, a vége amikor kicsi volt a kézbe , már azért óvatosan, de így sokkal egyszer?bb volt.:-o Akinek van ett?l a tökgyalutól sokkal spécibb ötlete, írja meg, én azóta is ezzel reszelem le...és az ujjaim is megvannak, a négyszögletes sajtreszel?s cuccot nem ajánlom. Remélem sikerül megcsinálni, megéri, finom.:-O Éva-Aníóca

mamuka

Kedves Éva-Anyóca! Köszi a tippet, legutóbb már én is a darabolós megoldást választottam,de ez sem járt valami fényes sikerrel. Egy árnyalattal könnyebb volt hámozni,mint egész tök esetében. Mondanom sem kell,reszeltem is tököt,a bal kezem mutatóujja /balkezes vagyok/ bánja a man?vert. Az ujjamból és a körmömb?l is egy darabka hiányzik. Következ? alkalommal el? fogom venni a BERLINET nevezet? robotmasinámat,azon van nagy lyukú reszel?tartozék is,az biztos gond nélkül elvégzi a nehéz munkát helyettem. A baj az,hogy a legmagasabb polcon tartom,és nehezemre esik felmászni érte,inkább kézzel csinálom,amit lehet. Tény,akár így,akár úgy,de a receptedet ki fogom próbálni. Már a gyerekeimnek is továbbítottam. Szép napot kívánok: Éva

Éva-Anyóca

Kedves Bévi48! Sajnálom a bal kezed hüvelyk ujját, tényleg! :-( Ha van spéci géped, legközelebb próbáld azzal, nekem sajna nincs, még megvan a kezem, de ha jöv?re is ennyi tök lesz, mint idén, beszerzek valami szuper gépesített aprító-reszel? masinát én is. Abban bízom, hogy mindezek ellenére az elkészült étel finomra sikerült, ízlett.:-O Szép, csendes, nyugodt emlékezésekkel teli hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon jó ez a recept. Már tavaly is készítettem párszor, más recept alapján, de ez még finomabb. Köszönjük! Ötlet az el?készületre: A krumplit tisztítás után csíkokra vágom és a húsdaráló apró lukú tárcsáján megdarálom. A tököt úgyszintén, de azt héjastól vágom csíkokra és krumplihámozóval könnyebben tisztítható. Próbáljátok ki! Ha elektromos a húsdarálótok, akkor még egyszer?bb.

Éva-Anyóca

Kedves Levelcem! Igazán köszönöm, ha végre sikerül lereszelni, összeállítani, kisütni, tényleg finom, megéri.:-O A baleseteket sajnálom, jó hogy van szuper géped, amivel ezen gondon át tudsz gyorsan lendülni! :-D Szép és emlékezésekkel teli hétvégét kívánok neked is! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves levelcem! Köszönöm szépen, örülök, hogy ez az elkészítés jobban tetszik, tényleg finom, - szeretjük, idén én is sokat készítettem már. Igen igazad van, azóta már okosabb lettem, vigyázok a kezemre. :-O Sajnos elektromos nincs, akinek van, annak még könnyebb.:-o Kellemes Adventi készül?dést kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Egy világért NEM okítani szeretnék, de tanácsot adni, azt IGEN! Bármilyen reszel?s lakmát készítek, felveszem az erre az alkalomra megvásárolt GY?SZ?KET! Arra a kezemre mellyel fogom a krumplit! Tuttira biztosan nem fogjátok az ujjatokat is belereszelni! A káposztához is ezt a furmányos megoldást vezettem be. Így amikor a káposztát reszelem, el?tte az ujjaimra a gy?sz?! Azután mehet a "meló"-(dia) - mert közben bekapcsolom a YouTube-ot, lehet?leg olyan videót keresek, ami mögött legalább 30 van még! Teljes "kakaóra" - már amikor nincs senki itthon! - Jobban megy a f?zés, mosogatás, bármi - ha közben jó kis lagzis nótákra hallgatok! Tanácsom: irány a kézimunka bolt, gy?sz?ket méretre az ujjaitokra megvásárolni, azután jöhet a reszel?! * Szeretettel: Bojana*

Éva-Anyóca

Bojana! Köszi a tippet, élnék vele, ha tudnám, hol lehet kapni? Amúgy meg az a csodás 5-6 alkalom, legalábbis ,amíg itt fel nem fedeztem a sok finom további változatot, kibírta a kezem. Nehezen az is igaz.:-(( Most már jó lenne, de ez valami spéci dolog? Hol szerezted be? Köszi a tippet, és szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Huh, a csudába! Azt nem írtam, hogy kizárólag FÉMB?L való GY?SZ?KET vásároljatok! A m?anyag nem jó! - bocs' hogy utólag jutott az eszembe!

Éva-Anyóca

Bojana! Na most a sima varrós gy?sz?re gondolsz? Mert az van, de az nem védi meg csak az ujjhegyeket, fentebb még attól a kezemet ( is) reszelem. Kérek b?vebb felvilágosítást, mert ez másnak is jó, ha nincs daráló, vagy szuper elektromos szerkezete.:-O Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Igen. A sima egyszer?, fémb?l való gy?sz?kre. Nem a kezeddel reszelsz, hanem megfogod a krumplit és az ujjaid végei vannak veszélyben! Amikor már valaminek a vége van, pl. káposzta, akkor a tenyeremet szoktam rátenni a káposztára, amit veszély nélkül le tudok reszelni, az reszelve. A maradékot éles késsel felkockázom. Ennyi. Igen, a fémb?l való gy?sz?kre. A hüvelykujjakra is kell egyet húzni és mindegyikre! Tehát más-más méretben, de FÉMB?L! - Bojana*

Éva-Anyóca

Köszönöm a segítséget.:-D Éva-Anyóca

Hozzávalók

A lapcsánkához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek