Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva

Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva
125 perc / előkészület: 35 perc főzés: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekesség, legalábbis nekem és a családnak a töltött hús. Eddig csak csirkével próbáltam, meg pulykával, de sikerült sertéskarajból is. Most is azt töltöttem, de új tölteléket találtam ki, ami nagyon finommá és érdekessé tette  az ízét is. Látványra is szép lett.
A körete a rizs,  a második körete lett a megmaradt virslis-bunda, amit kisütöttem még mellé, ennek a különlegessége a görögös fűszerezés. Elfogyott!!!

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

ajánlat

Rizs főzése és párolása: 50 perc, a pihentetéssel együtt. ( Amíg kipereg.) Soha nem szoktam a rizst az olajban megpirítani, mert  egyszer nem volt időm rá, csak összeraktam, be a sütőbe, és mégis szép volt, finom volt, kipergett. Azóta nem pirítgatom.


 

Szólj hozzá!

elkészítés

A körethez:


  1. Jénaiba teszünk 3 ek olajat, bele a válogatott, mosott rizst, a vegetát, a kurkumát. Átkavarjuk, nem pirítjuk!
  2. Rátesszük a zöldborsót, felöntjük vízzel, a sütőbe betéve, közepes lángon, 40-50 percig a  fedő alatt pároljuk, ha kész, bent hagyjuk még 8-10 percre, hogy rendesen kiperegjen.

A húshoz:


  1. Amíg a rizs a sütőben készül, a húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk és borsozzuk.
  2. Áttörjük a túrót, belekeverjük a sót, borsot, fokhagymát, finomra vágott petrezselyemzöldjét.
  3. Egy tányérra tesszük  a 2-3 centis darabokra vágott virslit.
  4. Kiöntjük egy  tányérba a lisztet, egy másikba a prézlit, egy harmadikban felverjük a tojásokat.
  5. Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, sokat, ebben fogjuk kisütni a húsokat.
  6. A hússzelek közepére egy tk túrót teszünk, bele egy virslit, majd összefogjuk és panírozzuk.
  7. Az olajat forrósítjuk, és szépen kisütjük a húsokat. Minden oldalt 1-2 percig sütünk, majd fordítjuk, és ezt legalább 6-7  alkalommal ismételjük, hogy szép egyenletes, aranybarna színű legyen, és át is süljön.
  8. Miután a húsokat kisütöttük, kiszedjük papírtörlőre. 
  9. A maradék lisztet, tojást, túrót, prézlit, virslit, kevés vízzel, szép, egyenletes masszává keverjük össze, fűszerezzük gyros fűszerkeverékkel. Az olajban szaggatjuk kanállal, majd egy kicsit lenyomjuk, és ha kezd pirulni, megfordítjuk, azt az oldalt is átsütjük. Ha mindkét oldala szép aranybarna, kiszedjük papírtörlőre.
  10. Végül a húsok mellé kanalazzuk a lepergett rizst és a golyókat, és tálalunk.

  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 241
elküldve: 3
receptkönyvben: 195
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós-virslivel töltött karaj, rántott-töltött karaj,töltött-rántott karaj

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-03 14:10

Kedves Varga1966!

Igazán köszönöm, hogy ezt a receptemet választottad vasárnapi fogásnak, hidd el, hogy megéri,finom:-))
Köszönöm szépen, a tálalás megy valahogy, néha jól, néha kevésbé sikerül,de a fénykép, az a fiam műve:-))
A tányért egy KNORR játékban nyertem, van négy mély és négy lapos tányérom.:-))Ott készültek??Ez klassz:-))
Köszönöm, a főzést és sütést ilyenkor,tavasz végén, nyáron sokkal jobban szeretem itt a sok finom, csodás zöldségek és gyümölcsök garmadája. Némi hús,(olykor-olykor) , és jöhetnek az ötletek :-))
Nagyon szép napot és hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Thu, 2011-06-02 22:19

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon finomnak gondolom ezt a receptet, vasárnapra ez lesz a menü. Szép a kép, és szép a tányér, amin szervírozva van. Vásárhelyen, ahol lakom, ott készültek a porcelángyárban. Egyik kedvenc dekorom. További kellemes főzést kívánok!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 15:35

Kedves Fahéj!Köszi szépen, és nem is bonyolult elkészíteni, és az ízek, amikorra kész lett, összepasszoltak, pedig izgultam.Jó sütés-főzést, jó hétvégét, és a következő hétre is szép napokat.Azért, ha megnézed a csirke-farhát levesemet, találsz olvasnivalót, amin egy páran nagyon meglepődtünk.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-10 15:33

Kedves Gerzsó!Nagyon szépen köszönöm.A főzés az én művem, a fényképezés, a nagy fiamé.Ez egy saját remekmű, saját kitalálás, mert töltött husit szerettek volna, és hirtelen ez jött be, miután szétnéztem a frigóban.Köszönöm, jó sütést és főzést, családvárást!!!Jó pihenést, és azért várjuk a csodás recepteket!Éva-Anyóca

bibka74
bibka74 Sun, 2010-10-10 08:11

Kérhetnék egy tányérral?!Nagyon guszta!!!!!!!!!
Üdvözlettel:bibka74

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-10-09 22:37

Kedves Éva!
Ez a kép már művészi! És a recept! Mostanában nem érek rá saját receptet föltenni, annyi kipróbálni való van itt, ez is azok közé tartozik.
Ma de. egy kuglófot sütöttem az egyik lányom családjának, du. sós sajtost, a másikaknak. Holnap egyik unokám jön a férjével és a csemetéivel ebédre, a menüt a No Saltyról szedem össze, csupa ujdonságot.
Nagyon tetszik, hogy ilyen lelkesen főzöl.
Kellemes vasárnapot, ölellek, Zsóka néni.

1046
sertés rövidkaraj 90 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 5 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tehéntúró 25 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
füstölt virsli 350 g
gyros fűszerkeverék 2 teáskanál
rizs 40 dkg
zöldborsó 20 dkg
kurkuma 2 kk
ételízesítő 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 1.5 dl