Ezt főzheted ~ 30 őszies recept novemberre, amit ti küldtetek nekünk

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

A Nosalty közössége a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért mostantól, "Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriát átölelő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket, az eredményt pedig ne felejtsétek el megosztani a Nosalty #HÁZIMENZA Facebook-csoportjában, ahol továbbra is gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel találkozhattok.

  1. 1.

    Almás-narancsos sütőtökkrémleves grillázzsal

    Ha feldobnád valamivel a klasszikus krémlevest, készítsd el Happygirlkitchen szakácsunk receptjét.

  2. 2.

    Mudammas

    Takács Kriszti receptje a tökéletes őszi mártogatós lesz.

  3. 3.

    Almás rétes Azaria konyhájából

    Persze az almás rétes sem maradhat el, mi például Azaria receptjét imádjuk.

  4. 4.

    Mozzarellás frittata póréhagymával

    Indítsuk a reggelt Iluska felturbózott frittatajával: az egész család imádni fogja.

  5. 5.

    Szilvás gombóc

    Még csípjük el az utolsó szilvákat, vagy nyissunk fel egy befőttet: Katharosz gombócreceptje visszahozza a napfényt a tányérunkra.

  6. 6.

    Krémesen lágy almafelfújt

    Lizinka_ almás felfújtja egy légies, gyümölcsös desszert, amit kár lenne kihagyni.

  7. 7.

    Gyors csibebrassói

    Egy gyors, tápláló klasszikussal lepett meg minket PSzaboIstvan, dobjátok össze ebédre.

  8. 8.

    Diótésztás almás morzsapite

    Szakál Benjámin pitéje nem mindennapi édesség: a diós tészta teszi különlegessé.

  9. 9.

    Kapros-tejfölös túrógnocchi

    ÍZcsiklandozó szakácsunk isteni gnocchija túróból készül, a tetején pedig egy nagy halom tejföl terpeszkedik. Kell ennél több?

  10. 10.

    Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta

    Salamon Csilla salátájával újra kinyílnak a virágok, persze nem a kertben, hanem az ebédlőasztalon.

  11. 11.

    Mangós-quinoás-céklás gombasaláta

    Egy firssítő, mégis őszi hangulatú saláta ez, amit Gombagasztro töltött fel az oldalra. Színes, szagos, mi csak ajánladni tudjuk.

  12. 12.

    Kelkáposztával töltött rántott palacsinta

    Judit69 receptjében találkozik a ropogós külső és a különleges belső. Ráadásul mindez egy palacsintában történik. Elképesztő!

  13. 13.

    Székelykáposzta - kovászolt káposztából

    Ha pedig valami klasszikusra vágyunk, főzzünk egy nagy adag székelykáposztát, például scarlett69 receptje alapján.

  14. 14.

    Palacsinta gombás-csirkemájas töltelékkel és kapormártással

    Őszi ízek kavarognak Gizi szakácsunk töltött palacsintájában. Szerintünk vétek lenne kihagyni egy ilyen különlegességet.

  15. 15.

    Tejszínes brokkolikrémleves Ana konyhájából

    Ana's Kitchen elhozott nekünk egy gazdag, tejszínes brokkolikrémlevest. Az elképesztő zöld szín minket már megvett, egy perc alatt bekanalaznánk az egészet.

  16. 16.

    Tike francia hagymalevese

    Egy másik egyszerű, mégis isteni leves Tike konyhájából, amivel felmelegedhetünk a hidegebb napokon.

  17. 17.

    Parmezános, juhtúrós polenta pite

    Baroness konyhájából pedig ez a sajtos, juhtúrós polenta jutott el hozzánk. A komfortétel kategóriát 100%-ig kitölti.

  18. 18.

    Hentestokány gombából

    A kedvenc őszi gombáinkat mind belepakolhatjuk ebbe a tokányba, amit Krisztina67 küldött be.

  19. 19.

    Babfasírt maradékból

    Legát Franci maradékmentő receptje nemcsak elképesztően ötletes, de nagyon finom is.

  20. 20.

    Baconös-kukoricás-sajtos csiga

    Kovács Dana (Danadi's Kitchen) nassolnivalói teljesen felcsigáztak minket (elnézést a szörnyű viccért). Ízben verhetetlenek, süssünk egy nagy tepsivel belőlük.

  21. 21.

    Szabolcsi töltött káposzta, ahogy én készítem

    Még egy nagy klasszikus, ami ősszel biztos felkerül a menüre: bettyyym töltött káposztája.

  22. 22.

    Sütőtökös-répás muffin

    A sütőtök és a répa két őszi zöldség, ami süteményekben is megállja a helyét: indingo szakácsunk muffinjai is ezt bizonyítják.

  23. 23.

    Nagyon szaftos bakonyi húsgolyók

    BarbiTito receptkönyvében találtuk ezeket a mennyi húsgolyókat. Hihetetlen, milyen gazdag szaftban kerülnek a tányérra.

  24. 24.

    Ropogós kacsacombok ropogós krumplival

    Ha november, akkor sült kacsacomb. AnitaSztaricsek receptjében pedig nemcsak a hús, de a köretként kínált krumpli is ropogós.

  25. 25.

    Lazacsteak spenótos-tejszínes tésztával

    Némi elegancia is belefér a hónapba: készítsük el pehitogomez sült lazacát, ezzel a krémes tésztával.

  26. 26.

    Kelbimbóleves minestrone módra

    Pogácsa lepett meg minket ezzel a gazdagon fűszeres, őszi levessel. Ki gondolta volna, hogy a kelbimbó erre is képes?

  27. 27.

    Kacsamell, narancsos gnocchi, aszalt szilva

    Kovács Dávid sült kacsája egyszerre hoz különböző ízeket, színeket és textúrákat. Mi már csak ezért is nagyon erősen ajánljuk.

  28. 28.

    Svéd burgonya a legegyszerűbben

    NapsütötteVidékünkön módszere a krumplisütésre egyszerűen hihetetlen. Érdemes egy hatalmas tepsivel sütni belőle, úgyis el fog fogyni.

  29. 29.

    Sült camembert vörösáfonyával és diókkal

    Ki ne szeretné a sült sajtot? Főleg, ha ilyen különleges kiegészítőkkel készül, mint NdeeDeville receptjében. Vörösáfonya, dió, sajt? Jöhet!

  30. 30.

    Töltött sütőtök River Cottage-ból

    Ha már nagyon nem tudjuk, mihez kezdjünk a sütőtökkel, vegyünk példát csakegygourmet-ról, aki leleményes módon megtöltötte a zöldséget.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek