r
Nosalty Logó

Palacsinta gombás-csirkemájas töltelékkel és kapormártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Palacsinta gombás-csirkemájas töltelékkel és kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Összesen 2875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2111 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1375.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9173 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1739 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8444 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 2875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Elkészítés

Palacsinta

  1. A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre. (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet)
  2. Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára, és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
  3. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, süssük ki a palacsintákat, majd tartsuk melegen.

Gombás-csirkemájas töltelék

  1. A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. (ha nagyobb a gomba, akkor először vágjuk félbe, majd úgy szeleteljük fel)
  2. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és majorannával, majd résnyire lefedve pároljuk kb. 10 percig.
  5. Amikor a gomba készre párolódott, adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemájat, és süssük pár percig, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön.
  6. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas töltelékkel.

Kapormártás

  1. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és pároljuk pár percig.
  3. Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás. (közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána)
  4. Tálaláskor helyezzük a tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 292
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek