r
Nosalty Logó

Palacsinta gombás-csirkemájas töltelékkel és kapormártással

Gizi
Palacsinta gombás-csirkemájas töltelékkel és kapormártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

719
Kalória
24.8g
Fehérje
53.6g
Szénhidrát
46g
Zsír
343.9g
Víz
368.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Összesen 2875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Gombás-csirkemájas töltelék

Kapormártás

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2111 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1375.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9173 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1739 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8444 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 2875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre. (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet)
  2. Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára, és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
  3. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, süssük ki a palacsintákat, majd tartsuk melegen.

Gombás-csirkemájas töltelék

  1. A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. (ha nagyobb a gomba, akkor először vágjuk félbe, majd úgy szeleteljük fel)
  2. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és majorannával, majd résnyire lefedve pároljuk kb. 10 percig.
  5. Amikor a gomba készre párolódott, adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemájat, és süssük pár percig, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön.
  6. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas töltelékkel.

Kapormártás

  1. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és pároljuk pár percig.
  3. Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás. (közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána)
  4. Tálaláskor helyezzük a tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

További receptek

Rukkolás tavaszi palacsinta

Eredetileg pásztortáskával, egy gyomnövény alsó leveleivel készül ez a koreai, tavaszi palacsinta. Találtam is ilyet, de mivel nem erdőben, így nem mertem leszedni, ki tudja hány kutyus ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...