r
Nosalty Logó

Diótésztás almás morzsapite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Diótésztás almás morzsapite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3758.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    2764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Először is a tészta hozzávalóit, egy tálban kimérjük, majd alaposan összekeverjük egy robotgéppel. Utána egy enyhén lisztezett felületen nagyobbra nyújtjuk, mint a pite formánk.
  2. Ezután mehet a piteformába, szépen elegyengetve, majd egy összegyűrt sütőpapírt helyezzünk a tésztára, és öntsünk rá valami nehezéket. (Én csicseriborsót használtam.)
  3. Ezután mehet be az előmelegített sütőbe, amit 180 fokra érdemes állítani. Addig süssük, amíg szép aranybarna lesz a széle.

Töltelék

  1. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük. Az almán kívül minden hozzávalót egy lábosba rakunk, majd addig melegítjük, amíg szép ragacsos állagot nem kapunk.
  2. Az almát keverjük a masszához, majd mehet a kihűlt pitetésztánkra, szépen egyenletesen terítve.
  3. Ezután opcionális, hogy teszünk-e rá morzsát vagy sem. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1937
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diótésztás almás morzsapite
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.