r
Nosalty Logó

Mangós-quinoás-céklás gombasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Mangós-quinoás-céklás gombasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1580 micro
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3777.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    871 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3160 micro
Összesen 1595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. A céklákat megmossuk, majd fóliába tekerve héjában megsütjük 180 fokon kb. 1 órán át. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A gombát hajszálvékonyra szeleteljük. A salátát megmossuk, tálra helyezzük, hozzáadjuk a quinoát, a céklát és a gomba felét.
  3. Óvatosan összeforgatjuk, majd meghintjük a morzsolt kecskesajttal és a maradék gombával.

Öntet

  1. A dresszinghez meghámozzuk a mangót, húsát pürésítjük, majd sóval, olívaolajjal és a citromlével ízesítjük, végül homogénre keverjük.
  2. A salátát közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoljuk a mangódresszinggel és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 442
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 26.

Receptkategóriák

Mangós-quinoás-céklás gombasaláta
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek