r
Nosalty Logó

Mudammas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Mudammas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1968 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1035 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5904 micro
  • Lut-zea
    4021 micro
Összesen 1290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A paradicsomokat megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A fokhagymát félbevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és alufóliába csomagoljuk.
  3. Mehet a sütőbe kb. 20 percre, akkor lesz készen amikor a fokhagyma megpuhult.
  4. A babot leszűrjük, majd egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és elkezdjük pirítani rajta. Kb. 5-6 perc után felöntjük 150 ml vízzel és közepes lángon pároljuk. Amikor a paradicsom és a fokhagyma elkészült, hozzáadjuk a babhoz. Kb. 15-20 percig pároljuk, amíg a bab is megpuhult, majd krumplitörővel összenyomjuk.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet és a petrezselymet. Kissé folyós masszát kell kapnunk. A tetejére friss újhagymát szeletelünk, adhatunk még hozzá friss paradicsomot, paprikát ízlés szerint.
  6. A tetejét meglocsoljuk még egy kis olívaolajjal. Friss kenyérrel, tortillával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4607
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 26.

Ajánló

Hagyományosan olívaolajba áztatott hagymagerezdekkel kanalazzák, ezt is könnyen elkészíthetjük, ha meghámozunk 2 kisebb fej vöröshagymát, és negyedekre vágjuk. Szedjük szét a hagymaleveleket, majd áztassuk 1 órára annyi olívaolajba, ami elfedi.

Receptkategóriák

Mudammas
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek