r
Nosalty Logó

Mudammas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Mudammas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1968 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1035 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5904 micro
  • Lut-zea
    4021 micro
Összesen 1290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A paradicsomokat megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A fokhagymát félbevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és alufóliába csomagoljuk.
  3. Mehet a sütőbe kb. 20 percre, akkor lesz készen amikor a fokhagyma megpuhult.
  4. A babot leszűrjük, majd egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és elkezdjük pirítani rajta. Kb. 5-6 perc után felöntjük 150 ml vízzel és közepes lángon pároljuk. Amikor a paradicsom és a fokhagyma elkészült, hozzáadjuk a babhoz. Kb. 15-20 percig pároljuk, amíg a bab is megpuhult, majd krumplitörővel összenyomjuk.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet és a petrezselymet. Kissé folyós masszát kell kapnunk. A tetejére friss újhagymát szeletelünk, adhatunk még hozzá friss paradicsomot, paprikát ízlés szerint.
  6. A tetejét meglocsoljuk még egy kis olívaolajjal. Friss kenyérrel, tortillával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 6349
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 26.

Ajánló

Hagyományosan olívaolajba áztatott hagymagerezdekkel kanalazzák, ezt is könnyen elkészíthetjük, ha meghámozunk 2 kisebb fej vöröshagymát, és negyedekre vágjuk. Szedjük szét a hagymaleveleket, majd áztassuk 1 órára annyi olívaolajba, ami elfedi.

Receptkategóriák

Mudammas
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...