r
Nosalty Logó

Mozzarellás frittata póréhagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mozzarellás frittata póréhagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1118 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 560 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    316 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2646 micro
Összesen 1118 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. Egy tűzálló fém edényben a zsíron elősütjük a pórét.
  3. A tojásokat felütjük sóval, borssal ízesítjük. Sütőport, és reszelt sajtot is beletesszük.
  4. A póréhagymára öntjük. Rákarikázzuk a mozzarella sajtot is,tetszés szerint elrendezve.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük - attól függően, mennyire szeretjük keményen a tojást. Átfordítjuk egy tányérra.
  6. Végül puha kenyérrel fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1372
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 26.

Ajánló

Nem csak reggelire, főételnek is kiváló!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is kedveltük a tojásos ételeket, csak kiugrunk a kertbe egy-két szál póréhagymáért, és egyhamar elkészül a tökéletes reggeli!!!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili