Nosalty Logó

Szabolcsi töltött káposzta, ahogy én készítem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bettyyym
Szabolcsi töltött káposzta, ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 536 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3214 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4674 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    4100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 536 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28044.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    24599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2626.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1053 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    694 micro
  • β-karotin
    4797 micro
  • β-crypt
    621 micro
  • Likopin
    45187 micro
  • Lut-zea
    2807 micro
Összesen 3214 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1191 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát előkészítjük a főzéshez, a külső leveleket óvatosan lefejtjük, 12 ép levelet kell kapnunk, megmossuk.
  2. torzsát eltávolítjuk, a megmaradt káposztát vékonyra vágjuk vagy gyaluljuk. Nagy tálban besózzuk 2 evőkanál sóval, állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Alaposan kinyomkodjuk.
  3. A 12 levelet forró, lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk (hőkezeljük), majd konyharuhára szedjük, lecsepegtetjük.
  4. Egy másik megoldás: A káposztákat 5 percig egy nagyobb edényben, sós vízben főzzük, a külső leveleket egyesével leszedjük, kicsit tovább főzzük úgy, hogy a levelek göngyölhetőek legyenek.
  5. Blansírozás után a káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket, a leveleket egy nagyobb tálba helyezzük.
  6. A töltelékhez összekeverjük a rizst, a darált húst, a sót (nálam 5 tk.) és a borsot (nálam 4 tk.). Kóstoljuk, akinek nem elég ízes, saját ízlése szerint sózza, borsozza. Kicsit állni hagyjuk, addig előveszünk egy nagy fazekat.
  7. Kinyomkodjuk az aprókáposztát, a felét a fazék aljára tesszük, majd megszórjuk a köménymaggal.
  8. Visszatérünk a töltelékhez. Kézzel kis gombócokat formázunk belőle, a levelekbe göngyöljük a következőképpen. A leveleket kettévágjuk, és 1-1 púpozott evőkanál tölteléket teszünk bele. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és tölcsér alakúra formázzuk.
  9. Körben a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, mellészórjuk a füstölt húsos szalonnacsíkokat és a kolbászkarikákat, majd a maradék káposztával megszórjuk.
  10. A paradicsomlét ráöntjük, picit megsózzuk, paprikázzuk, meghintjük a köménymaggal, cukrot szórunk rá (mert a paradicsomlé miatt savas lesz), majd annyi vizet töltünk rá, hogy éppen elfedje a töltelékeket.
  11. Az ételt fedő alatt lassú tűzön (kb. 1,5-2 óra alatt) megfőzzük, a megfelelő állagot kóstolással ellenőrizzük. Tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 586
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

bettyyym 7 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek