Energiabomba reggelire

Talán a legegyszerűbben elkészíthető reggeliről írunk most, amihez aztán tényleg nem kell szakácstudomány: dobj össze joghurtokat és turmixokat házilag!

Volt már szó szendvicsekről, hidegen és melegen, a tojás különböző elkészítési formáiról, beszéltünk a házilag megsüthető péksütikről és ajánlottunk nektek sós krémeket, melyeket pirítósra kenve, friss zöldekkel a legjobb fogyasztani.Most joghurtokat, turmixokat ajánlunk – s bár ma már tényleg istenieket lehet kapni számos kávézóban és reggelizőhelyen, otthoni körülmények között is simán reprodukálhatjuk őket! Ha kapunk a piacon, érdemes zsírosabb natúr joghurtból feltankolni: a boltban kaphatóak általában nagyon vizesek, nem lehet velük olyan jó állagot elérni, de jobb híján persze ezek is megteszik. Ha valahol valódi görög joghurthoz jutunk, ne habozzunk a kosarunkba helyezni. A joghurtunk készülhet zabpehellyel és gyümölcsökkel, édesítés gyanánt méz, sztívia vagy bármilyen más egészséges ízesítő dobhat rajta és persze a gyümölcsök, ami a krém lelkét képezik majd: frissek híján maradnak a mirelitek és a tavalyi nyáron eltett befőttek és kompótok.

További házi joghurtokat itt találsz >>

Tipp: Ha a bogyós gyümölcsök magjait nagyon zavarónak találnánk turmixolás után, egy finom szemcséjű szűrőn öntsük keresztül a krémes masszát, így megszabadulunk a zavaró apróságoktól.

A turmixok lényege hasonló, itt azonban a kívánt állag eléréséhez több gyümölcsöt és némi tejet kell a turmixgépbe önteni. A turmix sűrűségét a gyümölcs fogja adni, itt aztán megint csak a képzelet szabhat határt. Annyi biztos, hogy a banán minden típusnak jót tesz, mert krémessé varázsolja a készülő italt, persze az íze miatt sem utolsó választás. Nyáron amúgy a joghurtot, turmixot le is fagyaszthatjuk úgy, hogy egy műanyag pálcikát állítunk a közepébe. Így, amikor legközelebb, már megfagyva kivesszük, kész is a házi jégkrém.

Aki valamilyen oknál fogva nem fogyaszt tejet (vegán étrend, tejérzékenység), annak a kókusztejet vagy a szójaitalt ajánljuk, de bárkinek érdemes ezeket a növényi alapú tejpótlókat kipróbálnia. A kókusztej általában mindenki kedvence, ráadásul főzéshez is használható.

További turmixokért ide kattints! >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek