hozzászólások (1)

leírás

Vitaminokban, nyomelemekben és szénhidrátban gazdag, tápláló déligyümölcs, A banán a negyedik legfontosabb növény a világon, a rizs, búza és kukorica után. A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók. Vásárláskor kemény, enyhén zöld példányokat válasszunk, a banán ugyanis szobahőmérsékleten utóérik! Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet. pelyhet, chipset is készítenek belöle.
Mivel a gyümölcs könnyen emészthető, ezért kisbabáknak is adható, a gyomorból hamar kiürül. Gyomorfekélyben szenvedők is ehetik, az orvostudomány gyógyhatásúnak tartja. A-, U-, E-vitamint, vasat, rezet, jódot, mangánt és foszfort tartalmaz. Jelentős szénhidrát tartalma miatt fogyókúrázóknak nem ajánlott.
Téves az információ a banán magas kalcium tartalmáról, így a tej kalciumtartalmának pótlására, vagy a csontritkulás megtámogatására nem alkalmas.
(Forrás: Wikipédia)

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten néhány napig eltartható. Valójában 13-16 ºC a banán ideális tárolási hőmérséklete, ily módon 5-10 napig is eláll. Hűtőbe semmiképpen se tegyük, mert megbarnul!

Banán alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Citromka
        Citromka p, 2011-09-23 03:53

        A banán nagyon egészséges, és nem hízlal. Nem kell mindent elhinni ami a Wikipédia-ban van leírva:)