hozzászólások (4)

leírás

A kókusztej nem közvetlenül a dióban található. A gyümölcshúst pürésítik vízzel és a keletkezett elegyet anyag-szűrőn keresztül szűrik meg. A hozzáadott vízmennyiségtől függően 15-25 % zsírtartalmú, aromás, tejszerű folyadékot kapnak.
Kisebb üzemekben konzerv-, és ultrapasztőrözött formáját állítják elő és exportálják a világ minden részére.
Különböző ételekhez, szószokhoz és levesekhez használják fel.
Koktélokhoz azonban, mint pl. a piña colada kókuszdió krémet használnak, mely a kókusztej és a kókuszzsír keveréke, és sűrűbb, krémesebb állagú.
Kókusztejnek nevezik gyakran azt a levet is, melyet a friss gyümölcshús kifacsarásával nyernek.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

Kókusztej alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (4)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Tévésámán
        Tévésámán p, 2011-11-25 17:56

        Interneten is meg lehet találni a receptet:

        1 rész Kókuszreszelék + 2 rész forró víz (az igazit friss kókuszból készítik úgy tudom...)
        Egy tálat kibélelsz gézlappal (az a lényeg hogy a folyadék távozhasson belőle, olyan anyagot használj). A kókuszreszeléket forrásban lévő vízzel leöntöd és hagyod állni kb. 30 percig (tovább is lehet). Ha kihűlt, összeturmixolod és leszűröd a gézzel.

        De olvastam még hogy főzéssel is el lehet készíteni de ugyanúgy le kell turmixolni. Többször nagy fokozaton.

        fzizu
        fzizu / fzizu cs, 2011-11-24 23:54

        Leírnád azért??Sajna vidéken csak időnként lehet kapni(ázsiai napok,stb)viszont annyi jó kókusztejes recept van itt,hogy nem tudok egyet kiválasztani az egy szem konzervemhez!:)

        Tévésámán
        Tévésámán k, 2011-05-03 16:46

        Jó az infó mert a kókusztejet sokan összekeverik a kókuszvízzel ami a dió belsejében van... :)