r
Nosalty Logó

Kókuszos házi joghurt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pipsann
Kókuszos házi joghurt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1623 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 271 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1623 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejetlassú tűzön felforraljuk, miközben belekeverjük az összes hozzávalót, kivéve a joghurtot.
  2. Megvárjuk, amíg a kókuszos tej annyira lehűl, hogy már nem csípi az ujjunkat, kb. 40 fokra. Ekkor belekeverjük az élőflórás joghurtot.
  3. Ezután mehet a joghurtkészítőbe 8-12 órára, majd a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12839
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Akinek nincs joghurtkészítő gépe, de szeretné kipróbálni a joghurtkészítést, annak semmi akadálya, ha biztosítani tudja 8-12 órán át az egyenletes 35-40 fok meleget (pl. fűtőtesten). A jogurtkészítő gép pár ezer Ft-ért beszerezhető elektronkai áruházakban.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kókuszos házi joghurt
Pipsann 10 recept

A házi joghurtkészítés öröm, egészség és megtakarítás. A natúr mellett először a kókuszossal próbálkoztam, mert az amúgy is a család kedvence, de szívesen bővítem tovább a recepttárat itt a Nosalty-n is további változatokkal. Nagyon örülnék, ha másokkal is sikerülne megkedveltetni az otthoni joghurtkészítést!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem akarlak elkeseríteni ,de jól átvágtak ezzel a géppel. Sokkal egyszer?bb, ha a meleg, beoltott tejet dunsztba teszed, h lassan h?ljön ki. Pár óra alatt kih?l és mehet is a h?t?be. :)

Törölt felhasználó

ezt ki fogom probalni :) elso korben szomorkodtam, h ki kell vele varnom a futesszeszont.... :D es utana olvastam a hozzaszolasod, candy :) tapasztalatbol irod, h dunsztban, par ora alatt is "bejoghurtososdik"? :) gondolom, ha gyumolcsost szeretnek csinalni, akkor azt inkabb utolag rakjam bele, ugye? cukor nelkul is mukodik? es az utolso kerdesem, ez a hazi joghurt meddig all el?

Törölt felhasználó

A ht?be rakás után érdemes még másnapig várni, kell neki némi id? :) Én nem tudom h meddig áll el, amikor kész volt, nálunk el is fogyott, mert akkor csinálom, ha s?r? joghurt kell (ugye lecsepegetetem), olyankor nagyon megéri :) Gyümit mindig utólag rakj bele! A cukor nem kell. Az állagán viszont ne lep?dj meg, messze nem olyan lesz, mint a bolti. Kicsit aludttejes lesz.

Pipsann

Pont azért célszer? a joghurtkészít?, mert így NEM ALUDTEJet készítünk, hanem joghurtot. A joghurtkészít? pici gép csak arra jó, hogy egyenletes meleget biztosít szinte elhanyagolható áramfogyasztással. Nem foglal nagy helyet a konyhában és 5000,-Ft-tól kezd?dik az ára. A legtöbbhöz vannak kis üvegek lecsavarható kupakkal, amelyekbe kiadagolhatjuk a joghurt-alapanyagot, amikor elkészül, rátesszük a kupakot, és mehet a h?t?be, ahol még néhány órát állnia kell. A 2 ev?kanál tejportól pedig olyan s?r? állagú lesz, mint a "bolti". Kb egy hétig áll el (addigra elfogyott), de arra vigyázni kell, hogy a poharak, amibe a joghurt kerül nagyon tiszta legyen. Én mikróban ki szoktam sterilizálni a kisbabáim cumisüveg sterilizálójában. De ez csak egy ötlet annak, akinek van ilyen otthon. Csatolok egy szerintem hasznos és egyben kedvcsináló linket: http://www.foodandwine.hu/2010/08/03/sajat-hazi-joghurt-recept/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.