Desszert 15 perc alatt

Váratlan vendégek, legyőzhetetlen nassolási vágy? Vagy csak nincs kedvetek a jó időben a konyhában állni? 15 perc alatt is lehet desszertet készíteni! Ha hiányzik az ihlet, adunk tippeket!

Gyorsan a serpenyőbe!

Palacsinta, puffancs, ropogós... A liszt-tej-vaj-tojás, valamilyen gyümölcs vagy csoki keverékéből álló, serpenyőben kisüthető, kerek vagy kissé amorf lepénykék és palacsinták száma szinte végtelen. Ha van egy jó receptünk, érdemes variálni, hogy mivel turbózzuk fel – szezonális vagy aszalt gyümölccsel, csokidarabokkal vagy magokkal. Ha nem akarunk a sütögetéssel bajlódni, a masszát akár tepsibe is tehetjük, és úgy is kisüthetjük – addig napozhatunk a kertben vagy beszélgethetünk a vendégeinkkel.

Piknik a szabadban >>

Sütés nélkül

A sütés nélküli sütik mindig óriási népszerűségnek örvendenek – és ahogy jön a jó idő, ez csak fokozódik, hiszen kinek van kedve a nagy melegben bekapcsolni a sütőt? Ha van egy kis időnk a vendégség előtt, semmi gondunk nincs, de a sütés nélküli desszertek akkor tesznek igazán jó szolgálatot, ha összedobás után azonnal tálalhatóak is. Szerencsére az esetek nagy többségében teljesen egyszerű alapanyagokból elkészíthetőek, de hogy ne érjen minket meglepetés, mindig legyen otthon egy fél kiló túró, háztartási keksz, kakaópor, csoki vagy kukoricapehely. Ha ezek ott vannak a szekrényünkben, nyert ügyünk van!

Könnyű, tavaszi villámfogások >>

Amerikából jöttem

A muffin és brownie kicsit már lejárt lemez – hiszen évek óta ők a slágerlista csúcsai. Ha azonban kicsit átalakítjuk, kellemes, és meglehetősen gyors meglepetést okozhatunk bárkinek. A lényeg a kreativitás – na meg, a hűtő és a kamra aktuális tartalma. A legegyszerűbb, 10 perc alatt elkészülő brownie is megújul, ha teszünk rá valamilyen krémet – mindegy, hogy gyümölcsös mascarpone, friss tejszínhab vagy egy nehezebb vanília-, esetleg karamellkrém kerül mellé – amíg a süti kisül, a krémet is össze tudjuk dobni. Ha a muffinra esik a választásunk, vágjuk le a tetejét, kenjük meg krémmel, majd a tetőt visszahelyezve tálaljuk.

Piskóta kisokos >>

Gyümölcsszezon indul!

Végre valahára! A jó időben kevésbé kívánjuk a tömény, nehéz édességeket, és miért ne cserélhetnénk le a kalóriabomba süteményeket egy könnyed gyümölcssalátára? Ha valakinek ez túl kevés, még mindig adunk engedményeket, de különösen a gyors desszertek esetében ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsön maradjon a hangsúly. A szezonális gyümölcsöket, legyen az rebarbara, eper, cseresznye vagy az őszi szilva, forgathatjuk édes morzsába, márthatjuk csokiba, megölthetjük túróval, mascarponéval vagy ricottával, de akár be is bundázhatjuk!

Fantasztikus oreós-csokoládés pite >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek