r
Nosalty Logó

Fehércsokis-rebarbarás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Fehércsokis-rebarbarás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3078 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3078 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint és a cukrot krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot is belekeverjük.
  3. Egy másik tálban eloszlatjuk a sütőport a lisztben, majda száraz részt a nedveshez adjuk.
  4. A rebarbaraszálak végeit levágjuk, megtisztítjuk, és 1 cm-es szeletkékre vágjuk őket. A csokit felaprózzuk.
  5. Mindkét tölteléket a tésztához keverjük, majd 12 kibélelt muffinformába osztjuk.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14631
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 30.

Ajánló

Eredetileg aludttej szerepel joghurt helyett a sütiben, de azt otthon nem olyan könnyű csak úgy beszerezni. Ízben talán a kefír áll hozzá legközelebb az elterjedt tejtermékek közül, de a joghurt, tejföl is tökéletesen funkionál. Vészhelyzetben még tejet is be lehet vetni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehércsokis-rebarbarás muffin
Durcsó 161 recept

Még mindig rebarbaraszezon van. Rengeteg termett a hűtőben az elmúlt héten, én pedig újabb és újabb receptek szerint dolgoztam fel az adagot. Ezúttal a The Passionate Cook nevű blogról szedtem a fehércsokis receptet. A savanyú rebarbara (melyet ezúttal nem kell cukrozni) és az édes fehércsoki remekül harmonizál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.