r
Nosalty Logó

Brownie 6. -vaj nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Brownie 6. -vaj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 724 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2888 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 466 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 724 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2888 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 466 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt (kb. 4-es fokozat), és kivajazzuk a hőálló tálat.
  2. Felkockázzuk a csokit, és feldaraboljuk a diót.
  3. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaó, dió, csoki).
  4. A tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, a sót, majd az olívaolajat.
  5. A tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük, és alaposan összekeverjük.
  6. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban.
  7. Megsütjük, hogy a teteje ropogós legyen, a közepe lágyabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 94
  • 7 napos nézettség: 717
  • Össznézettség: 51720
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Érdemes jó minőségű étcsokoládét választani (maximum 70%-ig finom ebben a süteményben). A tészta sűrű, ragacsos, ezért nedves kanállal egyszerűbb egyenletesen elteríteni a tálban. Lehet a tetejére tenni diót egyben vagy darabolva, de el is lehet hagyni. Lehet készíteni kávés verziót, ez esetben dió helyett 0,5 dl erős kávét keverjünk a masszába. Készíthető kakaó helyett karobporral is.

Receptkategóriák

Brownie 6. -vaj nélkül
Receptműves 119 recept

Ezt a süteményt csak hallomásból ismertem, aztán hol volt, hol nem volt, egy gyönyörű, hűvös, de szikrázó napos délután London utcáin sétálgatva felütötte fejét az éhség-rémség. Szerencsére nem sokáig kellett keresgélni, megpillantottuk az egyik kedvenc étel-lánc üzletét, betértünk melegedni és ebédelni. Bár nem emlékeztem rá, hogy korábban kínáltak volna, most mégis megakadt a szemem a gőzölgő, illatozó leveseken, és ezzel el is dőlt a sorsom. A "főétel" óriási adagban már a kezemet melegítette, amikor férjecske mellé léptem a kasszához, és mit láttam? Egyesével csomagolt, malomkerék méretű brownie-k kacsintgattak rám, és győzködtek, hogy a leves mellé tökéletesen illenek az ebéd zárásaként. Azóta is az a verzió a kedvencem, de hiányát ma már saját recepttel is tudom enyhíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.