Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró rudis palacsinta

Túró rudis palacsinta
Túró rudis palacsinta
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak úgy kipattant a fejemből az ötlet. Ez a palacsintatészta szerintem már önmagában is finom, de csak még jobbá teszi a közepében lakozó túró rudi :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Az étcsokoládét felvágjuk kisebb darabokra.
  3. A tojások sárgájához hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a túrót, majd csomómentesre keverjük.
  4. A tojásokat kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Hozzákeverjük a csokit is.
  5. A túró rudikat felszeleteljük vékony karikákra.
  6. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Kb. egy evőkanálnyi masszát halmozunk a serpenyőbe, aminek a közepébe belenyomunk egy túró rudi karikát. A túró rudira még rácsepegtetünk egy keveset a tésztából, hogy elfedje. A tészta mindkét oldalát megsütjük.
  7. Addig folytatjuk a sütést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 396
elküldve: 18
receptkönyvben: 870
elkészítve: 21/36
Facebookon megjelent: 3

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós, csokoládés palacsintatészta, túró rudi karikákkal sült palacsinták

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2015-01-24 11:47

Jónak tűnik a recept, valószinüleg megpróbálom, de amit észrevettem, az a sütés 4 perc, hát én 2 sima palacsintát tudok ennyi idő alatt megsütni, de négy adagot ebből? üdv: Ticcsi

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2015-08-13 13:52

Itt a sütési idő körülbelül 1-1 palacsintára vonatkozik, nem az egész adagra:)

kati14
kati14 Sat, 2013-05-18 21:13

Megcsináltam és tényleg isteni lett!! Nagyon különleges, de mindenkinek ízlett:)) Amin valahogy változtatnom kéne az az, hogy a palacsinták kisütése után ne tocsogjanak az olajban. NAgyon jó kis recept egyébként!:)))

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2013-06-01 18:20

Én kevés olajjal sütöttem, nekem nem tocsogtak benne.:) Örülök, hogy ízlett!

kiskegyed62
kiskegyed62 Tue, 2012-01-31 03:48

Kedves Flóra!
Az nem világos nekem, hogy vajban vagy olajban kell sütni? Miért kell a vajat a serpenyőben felolvasztani, ha olajban kell sütni? Annyi olajban kell sütni mint a hagyományos palacsintát? Amúgy izgis a dolog, tetszik, meg is csinálnám, ha a kérdéseimre választ adnál. Köszi:)

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2012-01-31 14:00

Igazából vajban kell sütni, a napraforgó olaj véletlenül került a hozzávalók közé, és nem tudom kijavítani valami miatt, mert ezt a többi receptemmel ellentétben nem lehet szerkeszteni. :)
De egyébként mindegy, hogy vajban vagy olajban sütöd, az eredmény ugyanaz. Csak nem szükséges hozzá mindkettő. :D
Remélem ízleni fog!

joss71
joss71 / joss71 Tue, 2011-11-22 12:29

Nagyon finom ez a palacsinta,én is kipróbáltam.2 észrevétel.Csak olyan álljon neki,akinek van türelme,mert elég sokáig tart a sütése,főleg,ha dupla adagból készül.A másik dolog,ember legyen a talpán,aki túró rudit fel tud szeletelni vékonyan...bár az ízén nem változtat,mert tényleg finom.

enczne
enczne Wed, 2011-02-23 14:02

Zseniális ötlet! Ma ezt tálaltam gulyásleves után, nagy sikere volt! Köszi a receptet! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 22:09

Kedves Flóra! Az biztos, hogy ízleni fog!:-)))
Népszerűsítés, természetes, már annyit küldtem nekik, nem győzik gyűjteni, viszont a csodáknak, akár süti, akár tészta ,akár hús, nagyon tudnak örülni!:-)))Nem mindig tudjuk, mit főzzünk, itt meg olyan klassz tanácsokat kapunk, szükség is van rá, főleg a mai világban, hogy kevésből sokat és jót varázsolj.:-))
Szép estét! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 10:19

Flóra!

Ez tuti gyerekbarát recept, és nálunk hárommal kell ilyenkor számolni, ugyanis a legnagyobb nassoló, a drága édes Uram:-))))

Hát hogyne, az tuti, hogy el fogom készíteni,köszi szépen:-)))
Sőt, kedves barátnőmnek, rokonomnak is elküldöm, mindhármuknál szeretik az ilyen édes csodákat!:-))
Legyen szép a napod! Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-02-22 17:23

Kedves Éva-Anyóca!
Remélem ízleni fog az összes nassolónak! :))
Köszönöm a népszerűsítést! :)
Üdv: Flóra

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2011-02-21 22:31

Szia Gabi!
Köszi a dicséretet :) Remélem neked is éppúgy ízleni fog, mint nekem! :)
Üdv: Flóra

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-02-21 17:06

Mikor megláttam a főoldalon ezt a palacsintát no és a nevét, azonnal tudtam, hogy a tiéd...:-)) Az almás-csokis azóta is nagy kedvenc itthon, ezt is ki fogjuk próbálni, tuti!
Szeretettel
Tímea

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2011-02-21 22:27

De jó, örülök, hogy fel lehet ismerni a receptjeimet :))
Ez is van olyan finom, mint az almás, remélem ízleni fog nektek is! :)
Szeretettel: Flóra

460
tojás 3 db
finomliszt 12 dkg
tehéntúró 15 dkg
cukor 3 dkg
sütőpor 2 kk
étcsokoládé 5 dkg
tej 2 dl
1 csipet
túró rudi 3 db
vaj 2 dkg