r
Nosalty Logó

Aszalt szilva bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilva bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 946 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3785 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 946 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3785 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 401 Kcal

Elkészítés

  1. A tojásból, tejből, vaníliás cukorból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk.
  2. Az aszalt szilvákba a mag helyére 1-1 mandulát dugunk.
  3. A szilvát beleforgatjuk a palacsintatésztába. Egy evőkanál segítségével a szilvákat egyesével (bő tészta kíséretében) beletesszük a forró olajba (egyszerre 5-6 darabot süssünk). Ha mindkét fele megbarnult, papírtörlőn az olajat leitatjuk róla.
  4. Porcukorral meghintjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12795
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Érdemes nagyszemű szilvát választani hozzá, könnyebb vele dolgozni. Nagyon finom és roppant egyszerű.

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.