r
Nosalty Logó

Friss füge mascarponéval feladva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Friss füge mascarponéval feladva
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 348 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1389 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 348 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1389 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fügét jól behűtjük.
  2. A mascarponét a cukrokkal és a tényleg leheletnyi ágyas pálinkával elkeverjük, szintén behűtjük.
  3. Tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8146
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Ajánló

uzsonna vendégeknek (is)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Friss füge mascarponéval feladva
Harmathy Ildikó 313 recept

Hetilapot indítottam a piacomon ’Liliomkert – hetilap hölgyeknek – uraink szebb mindennapjaiért’ címmel. Persze nem csak receptekkel. Hosszas eltűnésemnek is részben ez volt az oka + a piac körüli tennivalók + a kánikula /alig eszünk mást, mint dinnyét, néha pár szelet bacont mellé sópótlásra :-) /− ha valaki hiányolt volna. (Nekem pl. Smithék hiányoznak, biztos nyaralnak. Valószínűleg Toma és Beácska is - a nyár már csak ilyen!) A lap első számában a saját receptjeimet adtam közre, amelyek ezen az oldalon is szerepelnek (konkrétan innen tettem a lapba, hivatkozással), a második számban azonban a piac vendégei közül Bősze Ildikó vendégváró csodáit mutattam be. Bősze Ildikó példás háziasszony, mint a lapban is megírtam, a kertjében rengeteg a füge, erre komponálta ezt a nagyon egyszerű mégis borzasztóan izgalmas, igazi nyári csemegét. Másoknak is terem a kertjében füge, talán kipróbálják ezt a remek kompozíciót (inkább mi együk meg a fügét, mint a darazsak, akiket testközelben, az erjedő gyümölcsre érkezve, körülöttünk nyüzsögve úgysem szívelünk!). A lapban egyébként sem mulasztom el népszerűsíteni oldalunkat, ill. a lap is felkerül majd a hálóra (ahogy lesz rá egy kis időm), és akkor ide-oda terelgetem majd az érdekes receptek iránt érdeklődő publikumot.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek